UrbanStyle.org

UrbanStyle.org

От много време насам ми се върти в главата да започна нещо като фото-community, но отворено като себеосъзнаване и стил. Няколко години вече това виси в главата ми, но вероятно трябваше да се случат достатъчно неща за да се осмеля да го кажа на глас.

Трябваше да се сприятеля със Zak Greant от MySQL AB за да ме провокира да започна да блог-вам. Идеята за блогването също висеше в главата ми поне година по-рано, но го нямаше Зак за катализатор. Трябваше под влияние на същия Зак да избера за първия си блог-софтуер именно MovableType за да науча за CreativeCommons лицензите. От блогването се „запознах“ с Георги, всъщност все още никога не сме се виждали, но точно пред него споделих идеята си за подобно community. Интернет понякога провокира подобна откровеност, а той – запален фотограф – само това и чакаше. Трябваше сигурно и Лари Лесиг да издаде новата си книга, за да направим новия проект под CreativeCommons…

Речено-сторено. Няколко седмици умуване, един изоставен домейн, който се чудех какво да правя, влиянието на абсурдния стил на nerve.com, идеята от photo.net и дявол знае какво още участваше в идеята за коктейла, който сега се нарича UrbanStyle.org.
Защо ърбън – ами защото такова е ежедневието ни – без значение дали тичаме от бюро на бюро в офиса, дали дъвчем полуфабрикати на крак през обедната почивка или дали сме се вглъбили в небето над нас, в цветчето в градината или в очите на някое момиче. Харесва ли ни или не…

Фотографията като философията се опитва да опише света около нас, почти сигурно е, че нито едните нито другите ще успеят някой ден да го направят, но пък не пречи междувременно да се забавляваме, нали?

Та без значение дали сте профи или любител – ако не сте се отказали да опитвате да нарисувате света със светлина или пък тепърва смятате да пробвате, заповядайте на адрес www.urbanstyle.org… да се позабавляваме заедно!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България