Весела статистика

Весела статистика

Всъщност под downtime страницата, с която бях спрял сайта вчера той си работеше, при това с новата премяна и някои по-съобразителни люде се досетиха и го достъпваха. Не че имаше нещо за криене. Но това ме накара да погледна някои цифри. Позабавлявах се доста.

Първият ми пост за тази година от снощи (или по-скоро от ранните зори днес) всъщност е нещо като юбилеен – оказа се точно номер 300.

Цели 224 души не се впечатлиха от downtime страницата и достъпваха сайта през търсачки, директни линкове и т.н. като направиха 324 посещения, въпреки наивното ми вярване, че един отказващ HTML ще ги спре. Не очаквах такава Интернет активност покрай подготовката на купоните за Нова година. Явно много хора са били насила на работа и са нямали какво да правят 😉

Всички останали цифри са на база последните два месеца и половина – т.е. от средата на октомври до края на 2004. За това време 19671 души са направили 36766 посещения. Това за щастие не са уникални посетители, защото иначе особено много щях да се притесня. Периодът за уникалност е един час – т.е. ако някой чете нещо в три следобед и се върне отново в четири и пет минути ще бъде преброен отново.

Блогът, който ми изпраща най-много читатели е този на Жоро Чорбаджийски – цели 1123 за два месеца и половина. Трябва ли да кажа мерси, Жоро? 😉 На второ място съм си аз самият като reffer-ент, а на трето планетния скрипт на Ясен Праматаров.

Браузърът, който е най-често употребяван за четене тук е Mozilla Firefox с категоричните над 15000 посещения, отделно Mozilla има още над 4000. IE е втори с около 12000, а Opera има около 2000.

Най-четения материал е този за злополучната случка с още по-злополучната журналистка от БНТ по време на OpenFest. Плътно по петите го следват статията за издирването на I Will Not Die на Ingrid Kup и документа Better Fedora.

Цели 103-ма души са ме издирвали през последните два месеца чрез търсачки по името ми написано на латиница. За какво съм ви притрябвал толкова, бе хора? Тридесет души са попаднали на сайта ми по ключова дума sex. А седем са търсили мацки. Е, дано да са ги намерили… 😉

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България