Виновни няма?

Виновни няма?

Преди малко се прибрах в къщи и неволно оставих телевизора работещ, докато си приготвя някаква вечеря. Темата с наводненията продължава… и няма как да е другояче. Само не разбрах как така отново всичко е било перфектно – всеки си е гледал работата стриктно, отговорно и прилежно, според инструкциите… Е, да половин България малко поиздавена, хората останали без къщи, но иначе виновни няма. Случва се, дето има една дума…

Даже и да били празни язовирите пак щели да прелеят!… Аз от язовири не разбирам, само дето си мисля, че ако обемът на един язовир е X, а водата, която се излее от небето е Y и язовирът е пълен до ушите ще залееш хората с Y плюс някаква част от X (тази, която си се сетил да пуснеш късно), а ако язовирът беше празен, т.е. X=0 или поне отчасти ще ги залееш само с Y и то минус онази част от Y, която би останала в поизпразнените язовири, а това може би е едно село или един град по-малко. Може би е само един бездомен българин по-малко… Нима не си струва?!

И защо разни хора си позволяват да си измиват ръцете, да си прехвърлят топката, вместо сами да предложат колко камшици на голо заслужават, защото не може всичко да е перфектно в тази държава, а само единствено виновните все да са ни дефицитни и липсващи!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България