/ Технологии

Visa Electron в PayPal

Понеже няколко души ме запитаха дали наистина се допуска регистрация на дебитна карта Visa Electron в PayPal, а най-сигурната проверка е пробата – аз пробвах да регистрирам своята българска Visa Electron и се получи. Нищо че в интерфейса пише кредитна карта – това явно е по-инерция от миналото. Иначе напоследък почти не се сещам за сайт, който да ми е отказал плащане с Visa Electron, което е удобно, защото човек може да си държи сметката на нула и да си превежда пари само когато смята да плаща с нея нещо. В смисъл евентуално е малко по-безопасно от това да плащаш с кредитна карта, с която потенциален крадец може да те вкара на „червено“… А и българските банки издават Visa Electron в общия случай напълно безплатно или срещу някаква смешна годишна такса от 5 лв примерно…

Удоволствието по регистрацията струва 3 лева (евро и половина), които PayPal твърдят, че връщат обратно (приспадат) при първо плащане с картата… В потребителския интерфейс си пише, че картата е кредитна, но на практика е достатъчно, че е Visa.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

IT инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Съосновател на Trakia.Tech и сайта за независима журналистика „Тоест“. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Повече
Етикети: Технологии
Visa Electron в PayPal
Сподели

Абонамент за yovko in a nutshell