VMware Fusion

VMware Fusion

Fusion е предложението на VMware за виртуални машини върху Mac. Освен, че се явява удобен начин за работа (и експерименти най-вече) с различни операционни системи едновременно, съществуващи [стари виртуални машини създадени от конкурентните продукти като Parallels Desktop или Microsoft Virtual PC могат да се импортнат във Fusion](http://www.vmware.com/download/fusion/importer_tool.htm](/content/images/2008/07/rhel5onmacosx.png)

Във Fusion се чувстват прекрасно всякакви Linux системи – аз ползвам RHEL5 и CentOS 5, които работят прекрасно. Fedora не се поддържа официално, но няма грижи с нея, освен необходимостта от преконфигурация на X за работа на цял екран, която без това не е постижима. Solaris и FreeBSD също не са никакъв проблем, единствено досега не съм пробвал Windows, но понеже все пак Fusion за това бе създаден, предполагам, че там драми няма (освен самият Windows сам по себе си).

Вече около месец – Fusion ми се струва най-удобното ми поле за софтуерни експерименти, включително за по-комплексни интеграции върху няколко системи. Единичният лиценз е само $80, включващ и бъдещата 2.0 версия без доплащане.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България