Първата версия на този сайт (много преди изобщо да съществува явлението blog) се появи някъде в средата на 1998 година. Подвизаваше се къде ли не – на безплатни места като xoom.com (който отдавна вече не съществува), на freeshell.org, на web.orbitel.bg… За първи път си купих международен хостинг на сървъри на i-Advantage в Хонг Конг (някъде по същото време се сдобих и с домейна yovko.net), а от няколко години сайта ми си е в България на почти моя машина.

За всичкото това време се бяха нароили директории, версии, документи, soft-links. Повечето напълно безполезни, а останалите неподредени. С едно FTP бяха свалени на локалния ми диск и навярно ще бъдат опечени на CD, ако случайно ме обземе меланхолия. Остана само блогът и нещата около него… Всъщност интересно е, че старите ми неща се оказаха под 10% от обема на всичко мое, което съм засилил в web…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Йовко, първата ми „среща“ с тебе беше на sdf.lonestar.org Тогава на сайта ти имаше секция за твоите лунни момичета. И много от твоята поезия (кога най-сетне ще ги издадеш в книга?) Горе-долу от онези времена ти станах фен :) Впоследствие ти позагубих малко следите, но после следях честите ти статии и коментари в bgit.net (кога най-после ще го съживят пак?), както и „революцията“, която направи там (цитирам по памет – „Пичове, това не моя сайт“). После намирах името ти във връзка с организацията на ССС, за участието ти в Линукс Инстал фестовете, Open фестовете, през съдружието ти в OpenIntegra докато стигнах до сегашния ти блог, където черпя информация от извора. Макар че срещнах доста хора, които те познават и ти се възхищават, със съжаление отбелязвам, че така и не успях да те срещна f2f. Ако някой ден имам удоволствието и възможността да се срещнем, имаш бира (или каквото пиеш) от мен. Давай в същия дух. Вдъхновяваш много повече хора, отколкото предполагаш.

  Мога и повече да пиша, но нека оставим малко и на твоите бъдещи биографи :)

  Отговор

 2. Ужас, толкова ли много неща помниш… ;-) Честно казано ако се замисля, в колко Интернет-проекта съм се забърквал май и на мен ще ми е трудно да си ги спомня всичките. За bgIT.net още ми е жално, че не се получи, но не ни стигнаха силиците. Даже скоро се сетих, че още преди да си пусна личен сайт бях почнал и едно електронно списание – ужасно беше – добре, че се спря овреме този teen-импулс, а и него го помнят навярно само най-белобрадите BG-интернетаджии :-)

  Мерси за пожеланията – както се вика – да ти се връщат. А бирата е лесна работа – само намини към БГ!

  Отговор

 3. Йовко бири не пие, той пие само минерална вода ;-Р
  И тук-таме прясно мляко… ;-)))))))))

  Отговор

 4. Това просто не е вярно, но ей сега се заинатявам и няма да пия бира повече, да видите тогава :-)

  Прясното мляко става за къпане, но не и за пиене, затова минавам на портокалов сок! Ей, на! Стачка! ;-)

  Отговор

 5. Анонимен 6 юли 2005 в 8:55

  Недейте така, ще орeзилите момчето! Пие бира, аз съм го виждал поне няколко пъти!

  Даже май и други работи пие… ако правилно помня едни „Хисарски вечери“…

  Отговор

 6. Изобщо не си подозирал за мен, а аз те чета много отдавна на разни места и те „следя“ :) защото много ми даваш – като информация и като емоции. А си мисля, че имаш и други читатели като мен.

  Отговор

 7. Аз Йовко също не го познавам лично, но си мисля, че пие бира, защото в последното си хау-ту за кредитни карти пише „Ако на 1 май си поръчам пица, бира и салата във Верди (пловдивска популярна верига пицарии)…“

  Портокалов сок ми е основната напитка междодругото :)

  Отговор

 8. Стига бе хора, разбира се, че пия бира! Предпочитам тъмна – ако държите на детайлите! Но принципно не си падам основно по бирата. Честно казано съм ценител на виното, но нещо по-трудно върви на БГ-почва за съжаление. Зависи от компанията, в крайна сметка…

  Баси анализа, на който ме подлагате…

  Отговор

 9. Анонимен 7 юли 2005 в 14:26

  „Дисекцията“, Йовко, е един нормален процес, на който честичко биват подлагани публичните личности :).

  Независимо дали ти харесва, с времето ти се превърна в такава личност, поне за нашето общество :). Така че хич недей мрънка по въпросът, ами кажи какво вино предпочиташ (мерло, каберне, розе, бяло)?

  Ех, щяхте да си паснете с Митев… :-P

  Отговор

 10. Григор 7 юли 2005 в 15:54

  Йовко е прав. Оставете го на бира! :-)

  Отговор

 11. Ти, Анонимния, що ме караш да те разпознавам по IP-адрес ;-)

  Отговор

 12. Уффф, пуст Юли.. всички кукита са експирясали внезапно, а аз като не гледам само поствам анонимно тук и там.

  Кривота!

  Отговор

 13. Всъщност направих грешка, написах „читатели“, да се чете „почитатели“. Имаш много задочни почитатели :)
  А бирата каква по-точно? ;)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо