Why www?

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

  1. Защото 1. е навик, 2. повечето хора не знаят, че сайтовете могат да работят и без www. (не всички, обаче! примерно register.bg, bse-sofia.bg и др.). Изписването без www като цяло си е geeky, а и www е символът на интернет, на всеки е ясно, че нещото след www. е сайт…

  2. Ами много просто – шорткъти… Пиша yovko и удрям един Shift+Enter… Лисичето само си добавя www. и .net отпред и отзад. Аз не съм виновен – така просто си спестявам натискането на четири клавиша. Така че не си много прав – за някои от нас това www. не е четири символа повече, а точно обратното – четири символа по-малко :)

  3. вай-вай-вай е останало от едно време за да се различава типа на услугата (от хората), т.е. дали е поща, фтп, уеб сайт, телнет и т.н. Фактически за обикновения потребител това разделение няма голям смисъл, но хората го правят по-навик или защото мислят, че е задължително. Мен най ме дразнят 2 случая: първо – сайт, който се отваря само с www. (като http://www.register.bg) и второ – когато юзъра пише www. и за поддомейни (пр. http://www.mail.yahoo.com)

  4. Като го прочетох си казах „Именно!“.

    Понякога има не особено смислени употреби на точки, BG и подобни и от тук eдинственото основателно „половин за“ според мен е, че виждайки www. веднага се приема за адрес на Интернет страница.

  5. Имам познати, които като ми диктуват някакъв си адрес и като видят, че го пиша без www. и веднага правят забележка, че защо е без, нали така (www….com) са го продиктували. :)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: