WiMAX потребител - първи впечатления

WiMAX потребител - първи впечатления

WiMAXПредишният ми пост, където споделих, че съм получил тестов безплатен пакет от Max Telecom и обещанието ми, че ще споделя мнението си, съответно предизвика няколко въпроса, които получих по електронната поща – дали това не е в противоречие с изказаната наскоро от мен теза, че няма да приемам предложения за реклама. Затова държа да уточня няколко неща.

Нямам никакъв ангажимент да рекламирам Max Telecom. Решението ми да споделя впечатленията си е само и единствено мое. Договорът, който подписах с тях е най-обикновен и стандартен клиентски договор с валидност една година, като единственото нестандартно нещо в него е че през първите три месеца няма да заплащам никаква такса и мога по всяко време през тези три месеца да прекратя този договор. Нямам точна представа защо Max Telecom са се спряли на мен, но като човек, любопитен към всякакви нови технологии нямам нищо против да съм техен тестер, особено когато това не ми струва нищо. Max Telecom не изискват от мен никаква реклама, нито имат някакви претенции каква (положителна или негативна) ще бъде моята оценка и дали ще я направя публично достояние. Освен мен още на поне две дузини хора бяха връчени същите тестови пакети – т.е. навярно ще има различни оценки и мнения. Max Telecom наистина разчитат на обратна връзка за да могат да подобряват мрежата и услугата си, в което не само няма нищо лошо, но е и похвално. Но аз мога да им давам такава и без да я правя публично достояние и забележете – в договора ми няма дефиниран такъв ангажимент – т.е. ако не искам мога да не давам никаква обратна връзка, да си използвам пакета три месеца безплатно и да им го върна след това. Всичко това за мен е съвсем честно и приятелско договаряне. А ако реша да използвам услугата им след трите промоционални месеца ще си заплащам месечна такса, съгласно определената от Max Telecom тарифа в договора ми с тях.

Толкова за ситуацията – мисля, че щом този факт предизвиква любопитство няма лошо да хвърля светлина върху него. Поне аз нямам проблем с това. А що се отнася до евентуални съмнения дали ще съм искрен в оценката си – както съм казвал и преди – доверието е въпрос на личен избор…

Та първите ми впечатления – днес мога да кажа, че е първият ден в който реално тествам WiMAX-интернета си. Безпроблемно работих около час в офиса си сутринта. След това трябваше да ходя на една прословута конференция. Услугата бе такава, каквато беше обещана – 1024Kbps. В момента пиша това от къщи, през WiMAX-мрежата на Max Telecom, където покритието е малко проблемно, но се работи с модем до прозореца или на определени места из апартамента ми.

В тази връзка писах на Max Telecom още в петък вечерта и мога само да похваля реакцията им. Включително и днес разменихме писма. Научих, че се падам далече от най-близката им базова станция за момента, а планирана близка такава още не е в действие, но ще изгрее до средата на януари. Изключително приятелска, открита и честна комуникация, за което мога наистина само да ги похваля.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България