WiMAX тестер

WiMAXПреди няколко дни бях поканен по оригинален начин на представяне на MaxTelecom в Грамофон, което се състоя тази вечер. Подходът на компанията за търсене на обратна връзка с потребителите и вслушване в нуждите им е похвален. Особено за стартираща нова телеком компания, нова услуга и нова технология. Завърнах се от събитието с тестов пакет WiMAX DSL, който ще мога да ползвам безплатно три месеца. За съжаление все още няма пълно WiMAX покритие на MaxTelecom над София и моят домашен адрес е извън облака, но адресът ми в Пловдив, а и офиса са покрити. Покритие освен в София и Пловдив има и в Пазарджик (май там е най-пълно, понеже оттам са започнали), Сливен, Бургас, Перник, Дупница, Благоевград, Петрич и Сандански.

Така или иначе смятам да се възползвам от възможността да изтествам сериозно WiMAX технологията през идните няколко седмици. И ще споделям впечатления, разбира се…

9 мнения за “WiMAX тестер”

 1. Получих покана за събието и аз, но не отидох… 🙂

  Е, явно ще си карам с жичния/wifi интернет вкъщи сега, като съм достатъчно глупав да отхвърлям всички нежелани от мен e-mail съобщения като спам! 😀

 2. Във визията ми за бъдещето отсъстват всякакви GSM телефони, сложни тарифи, дневни/нощни/“безплатни“ минути, скъпи роуминги и международни разговори. Тогава какво има там ли? Ами просто мобилни VoIP телефони с WiMax 🙂

  Мобилните оператори MTel, Globul, Vivatel – такива каквито са и с това което предлагат нямат бъдеще.

 3. Ами всъщност и аз помислих поканата за SPAM най-напред, добре че после получих и друго писмо. Иначе, Владо, те май няма да са телефони, ами по-скоро WiMAX enabled PDA-like устройства или поне smart-фони. Но да поживеем за да видим…

 4. Нашата улица е вън от WiMAX-а в София?!?! Срам, срам, срам! Ако съм разбрал вярно! Аз се имам, че живея почти в центъра бе 😉 !

  Вярно ли нямаме WiMAX покритие?

 5. Интересувам се от къде мога да получа повече инфо за покритието, условията, стартовата дата на услугата в София, цени и др.

 6. Дончо, WiMAX-а в София е твърде широко понятие… Няма още покритие от Max Telecom. От друг WiMAX оператор може и да има. Все пак тепърва започват WiMAX телекомите. Иначе от Max Telecom София е покрита в значителна степен, но точно нашия квартал се пада в дупката на липсваш сигнал според картата. В интерес на истината джаджата се закача към мрежата и отчита някакво слабо покритие, но не е читаво за работа.

  k0redump, на сайта на Max Telecom, разбира се – горе в текста има линк.

 7. Пожелавам на всички приятно ползване на нашите услуги. Моля, пратете ми адресите на които считате че няма покритие за да установим причината. В момента София би трябвало да е напълно покрита.

 8. Краси, става въпрос за улица Проф. Христо Вакарелски – дори и според сайта ви там няма покритие. В интерес на истината някакво има, но не е добро – на ръба на възможната работа и след дълго разхождане из стаята, местене на модема и т.н. Иначе днес поработих малко от офиса си на Драган Цанков и всичко беше повече от ОК – добра и стабилна връзка и точно обещаната скорост. Идните дни целенасочено ще си ходя навсякъде с модема и ще работя приоритетно през WiMAX за да трупам впечатления.

 9. Корекция! Всъщност сега виждам, че картата на сайта ви е обновена от петък вечер насам и би трябвало да съм в покритие, макар и формулярчето на сайта да връща отговор НЕ за моят адрес. В интерес на истината не съм пробвал от петък вечер, ще пробвам отново довечера.

Вашият коментар