WordPress is the Best

WordPress is the Best

Впечатлен съм! Определено съм впечатлен… MovableType остана в миналото. И ако WordPress продължи да бъде това, което е, никога няма и да си спомня за „движещото писане“!

Е, разбира се – нужно беше да се понапъна да накарам WordPress да заизглежда като стария ми блог, но усилията си струваха. Използвах готов шаблон, който пренаписах в съответствие със стария си template от MovableType. Новия по-светъл облик определено ми допада много повече. Оставих и трета колона, която малко по-късно ще започна да ползвам по предназначение. Специални благодарности на Дончо за ентусиазма му да оправи cp-1251 encoding-а на WordPress, а после и RSS-генерацията. Честито, Дончо – и за новия блог!

Е сега, когато пиша това все още се вижда стария ми блог, но довечера навярно ще ги превключа. Вече направих последен архив на MovableType entry-тата… WordPress идва с готов скрипт за импортване от MovableType, който работи фантастично. (Thanks на George за подсказката!!) Е, трябваше ръчно да конвертирам от unicode към cp-1251 експортнатото преди да го пусна на WordPress импорт-скрипта, но това все пак е само една команда iconv. Остава да се логна към MySQL-а и да направя едно drop database mtblogdb…

Размечтах се в някоя от следващите версии на WP да има native unicode support. Ех, мечти… 😉

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България