Един от най-ценните принципи в web е да държиш съдържанието и дизайна разделени. Те нямат работа да се познават дори, докато не трябва да се смесят в някакъв сайт. Така пазейки ги разделни, винаги можеш да налееш content-а в кой да е дизайн, е не винаги е лесно, но все пак.

Тръгвайки от Relaxation на John Wrana, която е тема за WP, се наложи да я пресъздам за MovableType, защото така исках да изглежда блога ми след преместването. Оригиналната Relaxation е малко тясна, с много неизползвано място отстрани, а аз обичам полезно запълване на екранните площи. Сега връщайки се на WP се наложи да преправям отново оригиналната тема с моите модификации за MT. Отне около два часа снощи.

А от няколко дни ми се върти в главата как може да се направи photoblog с WordPress и няколко подбрани plugins плюс специален нестандартен template. Да видим кога ще намеря време да пробвам.

След малко заминаваме за Калофер, дано снегът не ни създава ядове от една страна, а от друга да е достатъчен за някакви снимки. Снима ми се… та две не виждам…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Я Калофер?! Какво те води натам? ;-)

  Отговор

 2. Темата е много хубава, но е широчка за 15″ монитор

  Отговор

 3. Ами нищо специално – просто един weekend там с приятели… :-)

  А темата е за 1024х768 резолюция на екрана (или по-голяма), инчовете на монитора са без значение. 800х600 и надолу са извън разбиранията ми за комфортен десктоп. Съжалявам!

  Отговор

 4. Няма проблеми, аз исках просто да отбележа. И на мен по-голямата разделителна ми харесва повече, но в момента няма как да сменя монитора, а на него с по-голяма от 800х600 разделителна просто си е мъчение. Прощавай за предишния пост.

  Отговор

 5. Аха, тъкмо си помислих да нямаме далечна роднинска връзка ;-)
  @shadrik: Аз също съм на 15″ но на 1024×768 и си се уплътнява идеално…аз също като Йовко не мисля, че =

  Отговор

 6. Отиде ми всичко от „=“ и „

  Отговор

 7. @Пламен Тонев: разбирам. и аз съм пробвал 1024х768, но нося очила и след половин час взиране в монитора при такава разделителна, дори да съм му вдигнал честотата, започват да ми се уморяват очите, да сълзят и т.н., предполагам знаеш как е като стоиш дълго пред монитор. Това е същото, само че по-бързо иде ефекта…

  Отговор

 8. Йовко, сега или преди махна предишен/следващ пост връзките?

  Отговор

 9. Там са си, но в тази тема са в дъното на страницата. Чудех се дали да не ги кача горе, където ми е по-естествено да ги намирам, но не съм го направил към този момент.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо