WP: Relax again

WP: Relax again

Един от най-ценните принципи в web е да държиш съдържанието и дизайна разделени. Те нямат работа да се познават дори, докато не трябва да се смесят в някакъв сайт. Така пазейки ги разделни, винаги можеш да налееш content-а в кой да е дизайн, е не винаги е лесно, но все пак.

Тръгвайки от Relaxation на John Wrana, която е тема за WP, се наложи да я пресъздам за MovableType, защото така исках да изглежда блога ми след преместването. Оригиналната Relaxation е малко тясна, с много неизползвано място отстрани, а аз обичам полезно запълване на екранните площи. Сега връщайки се на WP се наложи да преправям отново оригиналната тема с моите модификации за MT. Отне около два часа снощи.

А от няколко дни ми се върти в главата как може да се направи photoblog с WordPress и няколко подбрани plugins плюс специален нестандартен template. Да видим кога ще намеря време да пробвам.

След малко заминаваме за Калофер, дано снегът не ни създава ядове от една страна, а от друга да е достатъчен за някакви снимки. Снима ми се… та две не виждам…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България