WP: Relax again

Един от най-ценните принципи в web е да държиш съдържанието и дизайна разделени. Те нямат работа да се познават дори, докато не трябва да се смесят в някакъв сайт. Така пазейки ги разделни, винаги можеш да налееш content-а в кой да е дизайн, е не винаги е лесно, но все пак.

Тръгвайки от Relaxation на John Wrana, която е тема за WP, се наложи да я пресъздам за MovableType, защото така исках да изглежда блога ми след преместването. Оригиналната Relaxation е малко тясна, с много неизползвано място отстрани, а аз обичам полезно запълване на екранните площи. Сега връщайки се на WP се наложи да преправям отново оригиналната тема с моите модификации за MT. Отне около два часа снощи.

А от няколко дни ми се върти в главата как може да се направи photoblog с WordPress и няколко подбрани plugins плюс специален нестандартен template. Да видим кога ще намеря време да пробвам.

След малко заминаваме за Калофер, дано снегът не ни създава ядове от една страна, а от друга да е достатъчен за някакви снимки. Снима ми се… та две не виждам…

9 мнения за “WP: Relax again”

  1. Ами нищо специално – просто един weekend там с приятели… 🙂

    А темата е за 1024х768 резолюция на екрана (или по-голяма), инчовете на монитора са без значение. 800х600 и надолу са извън разбиранията ми за комфортен десктоп. Съжалявам!

  2. Няма проблеми, аз исках просто да отбележа. И на мен по-голямата разделителна ми харесва повече, но в момента няма как да сменя монитора, а на него с по-голяма от 800х600 разделителна просто си е мъчение. Прощавай за предишния пост.

  3. @Пламен Тонев: разбирам. и аз съм пробвал 1024х768, но нося очила и след половин час взиране в монитора при такава разделителна, дори да съм му вдигнал честотата, започват да ми се уморяват очите, да сълзят и т.н., предполагам знаеш как е като стоиш дълго пред монитор. Това е същото, само че по-бързо иде ефекта…

  4. Там са си, но в тази тема са в дъното на страницата. Чудех се дали да не ги кача горе, където ми е по-естествено да ги намирам, но не съм го направил към този момент.

Вашият коментар