WriteRoom

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Първо си плащаш за устройство, което може да прави много неща, а после си плащаш на софтуер, който да те пази от тях.
  Linux си има прекрасни малки редакторчета, които правят същото, но ето и Windows клонинга на Write Room

 2. В началото бая се зачудих що за глупава програма е това, но скоро след това ми влезе във фаворитите и от доста време вече си я ползвам :) Само дето си карам със зелените букви, някак си по носталгично ми действат :)

 3. @Licho: gedit е добра опция, както и всеки редактор, който може да бъде вкаран в истински full screen… но това е правено с централната мисъл в тази посока, простичко и семпло… Вдъхновяващо ми идва…

  @Надя, @Лъчо: Благодаря за подсказката! Ommwriter е едно друго вдъхновение направо – поне от пръв поглед – ще го пробвам… Макар, че често обичам да пиша на абсолютна тишина. :-)

  @Пейо: Първо нещо напрегнат ми изглеждаш, после що да не си плащам за софтуер, дето ме кефи? За WriteRoom с голям кеф бих го направил, ако не ми го бяха подарили. Парите са си мои, нали? ;-)

 4. Макар и да съм потребител на GNOME, не бих се набутвал да препоръчвам gedit на хора с вкус именно към WriteRoom или OmmWriter — някакси не е Фън Шуй.
  От друга страна — човек може да ползва Emacs и Vi в този режим на минималност, стига да е правилният човек.
  Или cat > file.txt + sed.
  И все пак не е същото. Проблемът, който намирам в случая е, че не мога да накарам хората ползващи първите редактори да общуват с вторите, просто тези хора съществуват в различни вселени. Важно е да се отбележи, че едните и другите именно поради тази причина считат, че са по-добри от другите. Или най-малкото — взели са правилното решение (което ги води до предното).
  Тъжно е, когато такива хора не си комуникират. А трябва — тогава биха се скарали и би станало весело.

  Ах как ги мразим, мразим гиии…
  Май пришъсссс
  сссс-ссс-ссс

 5. Не бях чувал за WriteRoom или DarkRoom (до днес), ако реша да пиша наистина много, може да пробвам DarkRoom (приятна е мисълта, че идва съвсем безплатно за Win потребителите)… :)

  Всъщност, WriteRoom доста ми прилича на екрана, който виждам, в редките случаи когато вляза в сървъра ни през ssh… като… ъъ… спартански? минималистичен? :) Може би това наистина помага да се концентрираш върху писането! :)

Read Next

Default featured image

U Turn

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: