За няколко пробити долара

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Българският институт по стандартизация вече е стигнал до своето становище и то е да подкрепи OOXML DIS 29500 със забележки. Никой не е изненадан, нали?..

 2. Йовко, не смяташ ли че като не се прави ЯСНО разграничение за какво се борят „отворените стандарти“ и за какво се бори „отвореният код“ се нанася доста голяма вреда на каузата и на двете?

  Всеки път когато се заговори за отворени стандарти са намесва и отвореният код. Докато идеята за отворените стандарти могат да получат доста сериозна подкрепа от най-различни хора, ако им бъде обяснено добре, спора се принизява до „Линукс срещу Майкрософт“.

 3. E, виждаме как у нас „сериозната“ подкрепа на M$ прави един „отворен“ стандарт възможен. Мерси на такава подкрепа казвам аз… (Следващото ми изречение е каруцарска ругатня, затова няма да го напиша)…

 4. Забележката на Стойчо ми се струва уместна. Тя се разбира от хората в бранша, но останалите се манипулират и се мести плоскостта на спора в махленски води. А там победител е по-кресливият. Друг е въпросът че в държавата България решенията се вземат в полза на един или друг частен интерес и с ясното съзнание че са в ущърб на гражданите и…

 5. След като се очаква от някакви хора да вземат такова решение, се предполага, че те са достатъчно компетентни. Само се предполага разбира се…

  Иначе цялата тази работа намирисва на нова договори с Майкрософт за Офис 2007 :) Дано не съм прав, но само времето ще покаже…

  Йовко, ти като по-запознат с нещата я кажи очаква ли се някаде да излязат аргументите за това решение или трябва сами да се досещаме?

 6. Привет. За съжаление имам лоша новина по въпроса в други страни. Вчера видях в един от пощенските списъци на ООо, че в Германия DIN са решили да подкрепят и те MS OOXML.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: