След два часа, по-точно в 12:00 днес, заедно с Тери Няголов от BGlog.net и Явор Колев от ГДБОП ще дискутираме темата за свободата в Интернет в web-конференция на IDG. Всъщност официалното заглавие е „Докъде се простира цензурата в Интернет?“, но аз предпочитам моята трактовка – цензурата може да бъде само символ на окови в съзнанието на съвременните хора. Новият човек трябва да има съзнанието и способността сам да преценява, пречупва и филтрира за себе си това, което го интересува или касае и да има свободата да го прави. И свободата на това да взима решения. Затова темата, която ме интересува е Свободата…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Успех! :-) Знам, че имаш какво да кажеш по темата…

 2. Интересно, само дето не успях да разбера на това chat.idg.bg как точно ще следя разговора. Никъде няма написано какво трябва да се направи.

 3. Чакам вече! :-)

 4. здррасти,
  пожелавам ти успех!

  м/у другото зададох въпрос чрез формата, но все още не го виждам. дано да го пуснат

 5. Опитах да се включа w „дискусията“ – безсмислено. Твърде много хора, желаещи да демонстрират негативизма си, пречейки на останалите. Твърде бавна връзка във Вашингтон. Съмнявам се, че ще има някаква „офлайн среща“, но ще следя твоя блог, Йовко, с надеждата, че ако има такава – предварително ще има и информация за дата, място, час, поканени и т.н.

 6. Влязох със закъснение, но не съжалявам – това е егати смешката! IDG са нещастници, от 20 събития добре организират най-много две. Дискусия в Интернет се прави с планиране на това кой ще говори, проверява се дали всеки от гостите може да се свърже…

  Едно IRC да бяха пуснали, с оператори и +voice за въпросите… Некадърна работа…

 7. Дискусия не се получи за съжаление! За мен темата продължава да бъде акцент и да стои отворена…

Коментарите са ограничени.