Земя на слепци

Земя на слепци

Някъде под небето на грешната Земя
живеел народ обречен на живот без светлина.
Слепи им били очите, вечна била нощта,
черни били ръцете на сляпата съдба.

Земя на слепци (Ахат)

Наскоро стана ясно, че някакъв си царски братовчед мутрафон нарекъл България лайняна държава. Вероятно е точно такава, след като някакъв си дрисльо екс-глав-прокурор, изпуснат от психиатрията разиграва следствие, външно министерство и кой ли не още…

Лайняна държава е, защото в същото време специализираната в терор над обикновения потребител служба на МВР – НСБОП – продължава да се сражава с измислените си врагове. Днес експертът на ГДБОП Явор Колев се е обадил на Виктор от bezmonitor.com и след проведения разговор на сайта, поддържан от Виктор, сега пише следното:

22 юни 2006 – Изтрих текстовете, НСБОП така казаха.

Текстовете по-долу се появяват за първи път в електронен (файлов) вид.

Това става при стриктното спазване на закона за авторското и сродните му права. Най-долу има подробности.

Но щом според НСБОП не е така, изтрих ги.

22 юни 2006

  • Що правят народите, а що правим ние? – Христо Г. Данов
  • Обаждане за смърт – новела от Ради Радев

Останалите текстове вече ги няма тук.

ОТ НСБОП говориха с мен, лека-полека, като имам време, ще кача отново онези текстове, за които е абсолютно сигурно, че спор няма.

Ако такива изобщо има…

Предотвратено е поредното грандиозно престъпление! ГДБОП отново знае най-добре от всички кое е законно и кое не е, без съд и присъда! Oтново защитава частни корпоративни интереси и бизнес, този път тези на ИК „Труд“. Чудесно! Това вече дано да реши всички проблеми в държавата! Спете спокойно „Труд“-оваци и ченгета… вие сте герои – истинските слепци, без сърца!

Една държава, която и без това не прави почти нищо за незрящите и другите в неравностойно положение, пречи чрез държавните си служби на хора, които се опитват да си самопомогнат и заплашват човек, който вместо да го тачат като светец, защото учи останалите да работят с компютър без да виждат, който им показва как да „четат“ без да им е нужно зрение…

Такава държава може да бъде само МНОГО ЛАЙНЯНА ДЪРЖАВА!!!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България