Бюрократски шедьовър Този уникален знак може да бъде видян на паркинга на общинските съветници в Пловдив. В Пловдив паяците са се превърнали в голямо зло. Табели за забрани за паркиране вече има навсякъде. Някои, от които денонощни. За сметка на това паркингите не са се умножили… но очевидно г-н кметът още не е стоплил, че беше избран за следващ мандат по принципа на по-малкото зло и… че този принцип на следващата итерация вече няма да работи. Както и да е…

Това обаче е бюрократски шедьовър, който е чуден символ на безмозъчието, което цари в пловдивската община (и не само там…) Като го видях просто изхълцах от задоволство и понеже не си носих апарата, снимката направих с камерата на моята Nokia.

Не знам за вас, но според мен този знак за забранено паркиране важи само ако имаш някакъв пропуск за ползване на пътен знак. И понеже аз нямам, а предполагам, че и всички простосмъртни пловдивчани нямат, то всички можем безпрепятствено и безнаказано да паркираме на паркинга на Пловдивски общински съвет. Виж общинарите са го закъсали… те навярно притежават въпросния пропуск за забранено паркиране на собствения си паркинг…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Владимир Георгиев 29 декември 2005 в 0:23

  Ами можеш да пробваш да спреш там без пропуск :-). И после да се надяваш, че съдията ще интерпретира горната комбинация по същия безпристрастен и логичен начин.

  Отговор

 2. С огромно и перверзно удоволствие бих го направил. Даже бих си извикал адвокат и телевизионен екип… Пейо, свободен ли си…? ;-)

  Отговор

 3. Ами аз имам нездраво влечение към самоубийствените каузи, но ако обещаеш музика като от американски филм за войната — съм там задължително.

  Отговор

 4. Нямаш грижи – и цигански оркестър ще ти поръчам ако искаш ;-)

  Отговор

 5. Но, ще е по-добре да вземеш някое по-голямо и по-тежко возило :)
  Винаги е интересно да гледаш как паяка не може да дигне пълен с теракота микробус :)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо