Не се шегувам! По две причини. Първо защото рядко се събуждам в първата утрин на Нова година от ярко пролетно слънце в очите ми и плувнал в пот от жегата в стаята, предизвикана от същото това слънце. А втората… втората е истинската…

Всеки си прави разни равносметки по това време. Някои на глас, други наум. Аз този път ще спестя моите. Бих казал само, че ако някой задраска с две дебели черти 2009-та година, аз нищо няма да загубя. Много хора се оплакват, че годината била тежка или странна… за мен беше просто празна. Може би най-безсмислено, напразно и безполезно преживяната година в живота ми дотук.

Затова и не се противя на ранната пролет, в алегоричен смисъл, разбира се! Най-малкото защото в ToDo-то ми за новата година още от втората половина на януари съм си самопоставил цяла поредица от доста смели и може би дори неразумни предизвикателства. Но какво друго в една година на Тигъра ;-)

Не си падам много по коледно-новогодишните SMS-и, затова до всички, с които още не сме се видяли наживо, както скоро написах в едно писмо – сбъднатите мечти са хубаво нещо, новите мечти – още по-хубаво… Пожелавам на всички ви по много и от двете!

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Добре казано. Успех, Йовко! И честита пролет.

  Отговор

 2. Честита и на теб! :)

  Отговор

 3. За мен винаги пролетта идва на първи януари. Нека е слънчева, буйна, непредвидима и нетърпелива, като днешния вятър. :)

  Отговор

 4. Всичко най-хубаво, Йовко!
  Странните, запълнените и интересните години ще са годините, които ще помним. Успех в това, което си намислил. Дано пасне някой път да пием пак по бира и да помъдруваме на тема фото.

  Отговор

 5. А във Виет Нам пролетта наистина настъпва с Новата година, която следва Лунния календар и се мести всяка година, но винаги е някъде в края на януари – началото или средата на февруари. И хората си честитят и Новата година, и пролетта, украсяват домовете си с мандаринени дръвчета и разцъфнали клони от праскова. :) Така че – честита пролет и на теб, Йовко! :)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо