Чуденка

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Не знам що си споделил в блога, но като човек дето умира да дава (грешни) съвети, ще те посъветвам: постъпи прагматично и не вземай такова жилище.

  Спестявай за китна къщурка в Балкана, нейде по-близо до небето и до сателита, от който да точиш Мрежа. Какво друго му трябва на човек?

 2. Да, да… и пътувай два часа до офиса, нали… Освен това, аз без градския стрес не се чувствам добре – на село ме хващат лудите на 48-мия час…

 3. Йовко не гледай какво е в момента състоянието, а какво можеш да постигнеш след ремонта..14 етаж, …на високо.. до тук добре, но помисли за неудобствата ако в този блок специално има „история“ често да не работят асансьорите, това означава купища проблеми за теб и …“защо не“ след време за вас – семейството. Един приятел преди време ми беше заявил, че това на моменти го изкарвало извън контрол- да мъкнеш дете, детска количка и т.н. принадлежности 14 етажа..?

 4. Гледай как ме ожени набързо? Ти си по-голям – ти си пръв ;-P

  Иначе за сделката ще умувам още – не съм решил твърдо, но това за историята си е жив късмет нали знаеш – първо е спорно дали ще я науча такава каквато е и второ никога не знаеш дали и без лоша история, тя няма да започне да се трупа занапред.

  Здравко живее на 15-тия ;-)

 5. Аз също съм на 14-тия етаж. За такова нещо трябва да „уцелиш“ блока – трябва да има здрави асансьори :) Ако решиш да го купиш жилището, поразпитай колко често се развалят :)

 6. За мен именно гледката бе причината да избера настоящото си жилище. Много дълго обикалях докато попадна на него, може би защото и не знаех какво точно търся. Влизайки в жилището, излязох на терасата и останах захласната там. Брокерката дойде да ми обяснява какви стаи имало и че трябвало да ги разгледам, а аз й казах, че вземам жилището, с което я шокирах! ;) Да, както и в твоя случай бе необходим ремонт, който ми скъса нервите, но си заслужаваше. Единствената разлика се явява етажа ;) Толкова висока сграда, означава и наличието на безкрайно много съседи, с които трябва да се съобразяваш, а повярвай, това може да се окаже голяма жертва!

 7. аз не мога да давам такива съвети, но други си е къща във Витоша. хем за нула време си в центъра, хем си е планина. Особено ако е в различно от северното подножие, където има претъпкани места из „луксозните“ села. нещо като Бистрица, Мърчаево, а защо не и Владая… има и скгт, и маршрутки… ти си знаеш, де – аз говоря наизуст…

 8. Lycos, Йовко е як, как така една количка ще го мори? Пък и тя едва ли тежи повече от неговата чанта с обективите :-))))

 9. Чантата с обективите мога да си я нося и сам, а и все на някоя моделка може да и прехвърля някой обектив ;-) Пък напоследък гледам светът се изкривил и мамчетата нещо много юркат татковците с разни колички, памперси, etc. Всички оженили се (или само клонирали се) момци наоколо само памперси сменят, дупета бършат… чудя се кога ще почнат и да плетат чорапки на една кука докато пийват биричка с приятели…

  Освен това аз ще отслабвам и ще ставам хилавичък занапред ;-)

 10. Не се минавай – най-хубаво е в къща! По непотвърдени данни излиза по-евтино от апартамент, като цена на m^2. Само земята е проблем, но пък къщата можеш да си я направиш „custom install“ :)

 11. Ти си се чудиш, пък хората те съветват. Ето и аз да ти кажа – ако ти харесва нещо сега – просто го вземи. Кой е казал, че къщите са завинаги? Като вече не ти е удобна просто ще я смениш.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: