Май си харесах едно жилище – съвсем наблизо оттук – на 14 етаж. Всъщност истината е, че много обичам да живея на високо. A другата истина е, че жилището не е кой знае какво и ще трябват парички за тотален ремонт, но пък адски ме плени гледката – цяла София като на длан. Спираща дъха просто…

Вероятно е тъпо да си купиш апартамент с основен аргумент гледката от прозорците и да рискуваш прозаичните неща да ти тровят ежедневието като например да не работи асансьора, да спира водата (особено топлата), да не топли парното евентуално или разни други такива, но… какво пък…

Ще се почудя още малко…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Не знам що си споделил в блога, но като човек дето умира да дава (грешни) съвети, ще те посъветвам: постъпи прагматично и не вземай такова жилище.

  Спестявай за китна къщурка в Балкана, нейде по-близо до небето и до сателита, от който да точиш Мрежа. Какво друго му трябва на човек?

  Отговор

 2. Да, да… и пътувай два часа до офиса, нали… Освен това, аз без градския стрес не се чувствам добре – на село ме хващат лудите на 48-мия час…

  Отговор

 3. Йовко не гледай какво е в момента състоянието, а какво можеш да постигнеш след ремонта..14 етаж, …на високо.. до тук добре, но помисли за неудобствата ако в този блок специално има „история“ често да не работят асансьорите, това означава купища проблеми за теб и …“защо не“ след време за вас – семейството. Един приятел преди време ми беше заявил, че това на моменти го изкарвало извън контрол- да мъкнеш дете, детска количка и т.н. принадлежности 14 етажа..?

  Отговор

 4. Гледай как ме ожени набързо? Ти си по-голям – ти си пръв ;-P

  Иначе за сделката ще умувам още – не съм решил твърдо, но това за историята си е жив късмет нали знаеш – първо е спорно дали ще я науча такава каквато е и второ никога не знаеш дали и без лоша история, тя няма да започне да се трупа занапред.

  Здравко живее на 15-тия ;-)

  Отговор

 5. Аз също съм на 14-тия етаж. За такова нещо трябва да „уцелиш“ блока – трябва да има здрави асансьори :) Ако решиш да го купиш жилището, поразпитай колко често се развалят :)

  Отговор

 6. За мен именно гледката бе причината да избера настоящото си жилище. Много дълго обикалях докато попадна на него, може би защото и не знаех какво точно търся. Влизайки в жилището, излязох на терасата и останах захласната там. Брокерката дойде да ми обяснява какви стаи имало и че трябвало да ги разгледам, а аз й казах, че вземам жилището, с което я шокирах! ;) Да, както и в твоя случай бе необходим ремонт, който ми скъса нервите, но си заслужаваше. Единствената разлика се явява етажа ;) Толкова висока сграда, означава и наличието на безкрайно много съседи, с които трябва да се съобразяваш, а повярвай, това може да се окаже голяма жертва!

  Отговор

 7. аз не мога да давам такива съвети, но други си е къща във Витоша. хем за нула време си в центъра, хем си е планина. Особено ако е в различно от северното подножие, където има претъпкани места из „луксозните“ села. нещо като Бистрица, Мърчаево, а защо не и Владая… има и скгт, и маршрутки… ти си знаеш, де – аз говоря наизуст…

  Отговор

 8. Lycos, Йовко е як, как така една количка ще го мори? Пък и тя едва ли тежи повече от неговата чанта с обективите :-))))

  Отговор

 9. Чантата с обективите мога да си я нося и сам, а и все на някоя моделка може да и прехвърля някой обектив ;-) Пък напоследък гледам светът се изкривил и мамчетата нещо много юркат татковците с разни колички, памперси, etc. Всички оженили се (или само клонирали се) момци наоколо само памперси сменят, дупета бършат… чудя се кога ще почнат и да плетат чорапки на една кука докато пийват биричка с приятели…

  Освен това аз ще отслабвам и ще ставам хилавичък занапред ;-)

  Отговор

 10. Не се минавай – най-хубаво е в къща! По непотвърдени данни излиза по-евтино от апартамент, като цена на m^2. Само земята е проблем, но пък къщата можеш да си я направиш „custom install“ :)

  Отговор

 11. Ти си се чудиш, пък хората те съветват. Ето и аз да ти кажа – ако ти харесва нещо сега – просто го вземи. Кой е казал, че къщите са завинаги? Като вече не ти е удобна просто ще я смениш.

  Отговор

 12. Гледката е половината жилище. Давай!

  Отговор

Ако искате да споделите нещо