Чудесата продължават

Преди малко се прибрах от офиса. Беше отново, както невероятно емоционален, така и напрегнат ден. Не съм сигурен, че и в момента съм жив, но след като хапнах и си взех душ, някак си намерих по-голямата част от себе си по инвентаризационен списък.

Точно днес и Red Hat избраха да подарят на света Netscape Directory Server, който купиха от AOL и което навярно ще се превърне в едно от най-значимите събития в световната open source история. Първите признаци за истинноста на предходното вече са факт. Още ли някой мрази Red Hat?

Наистина невероятен ден беше – спорихме, карахме се, свършихме купища работа, въртяхме се в кръг, окуражавахме се взаимно, хвърчаха идеи, изпуснахме други… пълна лудница. Понякога точно в такива дни осъзнаваш, че детето в теб е пораснало – дали случайно, дали за да направиш път на другите деца.

Не – не е тъжно! Просто тогава трябва да направиш нещо друго, нещо което има значение – за някого… Или за теб! За да има смисъл от това, че си пораснал… Аз избрах да поправя едно омърлушено настроение, да окуража едно дете да порасне, да върна една усмивка. Въпреки напрегнатия ден, въпреки умората, която ме завладя след затворената врата на асансьорите на офиса. Цената беше само още десетина минути време от този вълшебен ден. Беше важно – беше истински важно…

Преди няколко дни Пейо и Илойшъс ми донесоха бонбони в офиса, a днес момичетата на рецепцията ме изненадаха, че някакъв куриер ми донесъл това. А това се оказаха три балона, литнали до тавана, които носеха писмо във въздуха, а след това ме гледаха любопитно докато развързвах посланието – анонимно, с женски почерк, (което поне сваля подозренията от Пейо ;-P). Оставих ги на входа на офиса да им се радват и останалите, а си запазих за себе си писъмцето. И без това фурорът вече беше предизвикан и почти всички ги бяха видяли преди мен. На излизане тази вечер от офиса балоните се усмихваха от тавана.

Също днес – в последните минути на този вълшебен ден – едно Лунно момиче ме докосна за първи път така, сякаш изместваше думите… просто заради самото докосване.

12 коментара за “Чудесата продължават”

 1. Определено трябва да сменя банера, тая еднаква тема ме побърка, цели 5 секунди се чудех к’во правят тия балони в моя блог 🙁 !

 2. LOL, „ша зема мерки“, както се казва.

  Надявам се до седмица да имам друг банер, даже имам ценна идейка какво да сложа :). Ще е по-мъничък, но за сметка на това ще е съдържателен!

  Само да знаех как да правя преливане от един image в друг… някакси с PhotoGimp май можеше да стане.

 3. да спретна малко банерчета от някои мои снимки, които преценя че стават за банер?
  самите банерчета разбира се ще са само за тази тема и под creative commons.
  ако има желание викайте. ще ги забъркам още тая вечер ако имам време

 4. @Йовко: и аз го мислех това, но не можех да спра да се чудя 1) няма ли твърде шаренко да ми бъде и 2) отде да взема толкова хедъри, които да са ми харесали толкова, че да искам да ми охедят блога…

  Но все пак, ако сътвориш някой java script с подобна функция, сподели радостта, където и да си ;-)))

 5. На PHP съвсем dirty hack, Алекс:

  Някъде в началото на index.php или header.php се слага това:

  <?php function random_headline() {
  echo "/headlines/";
  $num=rand(0,3);
  echo "banner".$num.".jpg"; }; ?>

  В поддиректория /headlines (на темата!) се изсипват малко картинки с имена banner0.jpg, banner1.jpg, banner2.jpg, banner3.jpg.

  А това трябва също да се вкара в началото на файла и да се махне ако има подобен ред деклариращ, статична картинка в style.css (най-вероятно имаш – зависи от темата ти):

  <style type="text/css" media="screen">
  #header { background: url("<?php bloginfo('stylesheet_directory'); random_headline(); ?>") no-repeat bottom center; }
  </style>

  и

  <h1 id=“header“ onclick=“location.href='<?php bloginfo(‘url’); ?>’;“><a href=“<?php bloginfo(‘url’); ?>“><?php bloginfo(‘name’); ?></a></h1>

  Не съм го тествал, но в общи линии това е идеята…

 6. Адаш, новината за онези сладури от Red Hat е страхотна. Това наистина ще предизвика фурор, още повече, че през последните две години на практика няма Sun One Directory сървър. А слънцето залязва. Ха честито.

  М/у другото – и аз харесах как си направил изгледа на сайта си. Ще се постарая в скоро време отново да се погрижа за моя, макар, че напоследък единственото за което мога да пиша е за летящите чинии. С други думи – ако решиш да се жениш – объди ми се да те разубедя 🙂

Вашият коментар