Делнично

Делнично

Не е добре да се работи по празниците, седмицата ти тръгва пак много работно и лудо! След като два от четирите почивни дни прекарах в Пловдив в отчайваща скука, която разнообразих с лекция за TCP/IP в ПУ и лека профилактика на колата – смяна на масло и филтър. Направих 20 хил. километра за една година – за трети път сменям масла – а не се сещам къде толкова ходя. Студентите в ПУ ме слушаха с интерес или поне така изглеждаха. Интересно как със същата презентация, която в ТУ-София трябваше да изприказвам за час и половина си запълних четирите часа, че дори за малко не ми стигнаха. Не знаех че мога толкова да бъбря.

Втората половина на почивката запълних с работа в София по задебиянчените ми лични неща. Поизлъсках новата машинка atlas, на която Весо за отрицателно време спретна локално огледало на Fedora. С Тони побутнахме и open-culture.net още леко напред, за жалост още доста има да се работи по него. Добре поне, че екипът редактори понабъбна (днес също с един особено важен човек), но трябва да се съберем на една оперативка и да задвижим нещата. През почивния вторник се наложи без никакви инструменти да поправя и два грешно вързани девиаторни ключа за осветление. Всъщност разполагах само с фазомер. Та се наложи да измисля някакъв начин да го свърша само с фазомер без да гърмя предпазителите. Не беше сложно – получи се с 5 (или май 6) измервания. Изобщо веселба.

Кошмарната оферта, която въртим за кой ли път през ръцете си в последните два дни почти ми взе здравето и навярно утре ще е кулминацията. А в неделя с Цецо се уговорихме да се забавляваме с едно Tivoli, защото трябва да спрем една банка, а това в неделя очевидно е най-безболезнено. Пристигна ми и demoPKG-а на всичите Tivoli компоненти. Цели 8 DVD-та. Сега ще трябва и да ги разгледам някак, поне на вентилатор.

Днес позяпах с Ники и новия Linux-десктоп клиент – прави много добро впечатление и определено няма да устоя на изкушението да се преселя върху него, само не се виждам как мога да си позволя да остана без работещ компютър за цял половин ден.

🏷 Лично