Down to Earth

Down to Earth

Днес рожден ден има един от най-близките ми хора на този свят. Някъде преди много години, след като се запознах с него, май тогава осъзнах истинския смисъл на думата Приятел. През всичкото това време покрай мен се смени адско многообразие от обстоятелства, хора, позиции, случки, събития. Единственото неотменимо и непроменимо нещо, неподвластно на динамиката, което винаги беше там, където го потърсех бе именно този приятел. Честит рожден ден, Генко! Успех с всички мечти и планове за бъдещето!!

Всъщност аз съм само два дни по-голям. През празниците и аз остарях с още една година и закръглих отминалото време на 30. Нямам идея дали това е повод за равносметки, но засега не ми се правят такива. А и празниците прекарах в издирване на автомобил и не остана време за обмисляне и анализи.

Всички ме бъзикат, че съм си направил подарък. Защо пък не? 😉 В крайна сметка на 30 не е ли крайно време човек да си направи някакъв подарък като кола, например?

Нямам навика да действам импулсивно, но много трудно ще убедя тези, които ангажирах в дискусията Passat или Vectra, че изборът на Tempra е рационален, а не емоционален, но той е точно такъв. В крайна сметка си харесах FIAT Tempra S.W. и към този момент съм много доволен от избора си. КАТ, разбира се, нямаше как да атакувам през празниците и току-що успях да си уредя отпуска за след сряда за да си я регистрирам. Сега събирам сили и кураж да се преборя с всичката администрация. Повод днес цял ден да ругая мислено БГ-идеите за e-гавра-ment след като на сайта на КАТ освен списък с документи нищо повече не можах да открия. Нито как и къде да се сдобия с временни номера, нито на колко места и в каква последователност трябва да се обикаля, нищо такова… Явно KAT не пишат HOW-TO-та… Предвкусвам нервни преживелици отсега.

Днес минах на възможно най-лимитирания интернет в къщи. Ограничих чувствително престоя си в мрежата през последните седмици и се чувствам великолепно.

Дали на 30 мога да стана нормален човек? 😉

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България