Един хубав ден за българската демокрация

Днес е един хубав и добър ден за България! Министър Румен Петков повече не е министър на МВР! И дано да си остане завинаги в историята…

Това не е решение на проблема. Това е едва една пречка по-малко. Тази новина си струва искрените усмивки, но не е причина за пълноценно щастие… Ще имаме шанс за такова, едва когато никога повече хора като него нямат шанс да бъдат министри, никога да нямат шанс да са сиви кардинали в сянка и никое друго българско правителство да няма шанс да се държи толкова безочливо като настоящото.

5 мнения за “Един хубав ден за българската демокрация”

 1. Поздравления за всички, които изразиха позиция срещу безумието „Запалка“. Хайде, наздраве и за много оставки!

 2. Докато ковчежника на БСП, Румен Петков не бъде даден на прокуратурата и не се произнесе съда няма никакъв повод за радостни усмивки.

  Това може да бъде възможно само, ако му бъде отнет имунитета и при условие,че съдебната система има добра воля да работи, каквито заявки не е дала до сега, въпреки критичните доклади от ЕС.

  Елементарата логика е, че по- добре да бъде сменен само той, отколкото цялата пасмина, т.нар.Тройна коалиция, която пък ако наистина бъде свалена ще бъде заменена със следващата подготвена генерация мутро-медийната звезда ББ и същите исиета, напуснали предишните мафиотски партийни структури и преминали в по-новата, наречена ГЕРБ.

  „Пременил се Илия, погледнал се пак в тия.“
  Тоя филм го гледаме вече 20г.

 3. Ха, да видим сега Запалката ще се раздели ли с депутатският си имунитет и ще застане ли пред съда..или ще си се налива и напикава вътре зад стените на парламента.

  Ако помислите малко ще можете да изброите поне 50 имена на негови колеги депутати лично обвързани с партийните мутренски фирми и далавери.

  Дори да се намери един честен наивник да му поиска имунитета, едва ли ще мине при гласуването. Всички те намериха място в парламента, благодарение на политическият чадър, който партиите (пипалата на един и същи Окопод-БКП ) им спуснаха над тях. А те, мафиотските структури са във всички партии от Атака, БСП, ДПС до НВСВ и най-новата мутренска мода – ГЕРБ.

  Убийството на Георги Стоев е политическо, но трябва да се мисли кой и защо го направи и какви ще бъдат последиците от това? На прима виста изглежда, че му „запушиха устата“, но не е това, защото всичко, което е написал и е казал е на пазаря и всеки има достъп до казаното от него.

  Аз лично не съм оптимист и не очаквам никаква положителна промяна, освен смяна на имената на тоя или оня. Вече няма никакво значение, че червените бабички гласуват за БСП , защото тия плъзнаха на всякъде из всички партии и грабеха, трупаха и ше продължавт да го правят, независимо от коя партия са.

  Именно тройната коалиция е нагледен пример за апотеоза на мутрите и тържеството на Мафията, която си създаде държава.

  Единственото спасение е този парламент да бъде превърнат в музей на Мафията от този кратък, но твърде значим исторически преход на страната ни.

  Ново Велико народно събрание с нови, млади, честни и неопетнени хора, идеалисти с държавническо мислене и чувство за отговорност. Нова конституция. Нови закони. Редуциране броя на депутатите наполовина и работа. Нов избирателен закон – мажоритарна система, закон за референдумите и т.н.

  Никакви депутатски имунитети, а равнопоставена отоворност пред Законите в държавата за всички до един. Не се явил на работа. Три самоотлъчки и да върви да пасе патките. Чете вестник в парламента, спи, пие в бара- самоотлъчка. Тия депутати в парламента са най- безотговорната пасмина в държавата. Да ходят на работа с обществен транспорт, велосипеди или пеша, за да имат възможност да усещат народната любов и уважение или пък да са близко до ежедневните неволи на съгражданите си.

  Работа тежка, изнурителна, но благодатна щом е в полза на народ и Родина. Ега ти фантастиката, Тоя филм още не са го пукали на екран. Няма и да го пуснат, филма е забранен за възрастни над 14г възраст.

 4. Един хубав ден за българската демокрация … да … но само един. Румен Петков щял да реди промените в правителството …

Вашият коментар