Eos

Eos

Уикендът беше тежък. Особено тежък. И то не само заради несвършена навреме работа и отлагане на важността на проблема във времето. Но заради горното вече две поредни вечери си лягам след три сутринта.

Старата машина pan, която от известно време се огъва под тежестта на всичко, което и тежи на процесора просто премина границата си на търпимост. Поради точно тази причина не бяха достъпни достатъчен брой сайтове наоколо. Всъщност в същината на проблема се оказа някакъв абсурден голям брой конекции към един от тези сайтове, което водеше до лудо бърникане в една база и претоварване на MySQL.

Наложи се спешно решение за пускане на новия сървър, който от няколко месеца чака да му бъде обърнато внимание. Решението също беше тежко – не за друго, а защото беше свързано с обтягане на емоциите със скъп приятел. Понякога в името на общото дело знаеш, че трябва да постъпиш по един точно определен и ясен начин, но когато същия този начин наранява някого, някакси такова решение горчи, колкото и да е правилно.

Така късно в неделя вечерта се роди новата машина eos и вече няколко от проектите на pan са преместени върху него (включително и yovko.net). Следва неприятната и много скучна процедура по миграцията и на останалите.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България