Фотографски теми

Фотографски теми

Преди време помолих участниците в първите два семинара и тези, които са се абонирали за новини, относно SimpleStudio мини-семинарите да попълнят кратка анкета от позицията на своите очаквания за интересни теми.

Ето и какви са резултатите към този момент от време…

От 35 души, които са отговорили на този въпрос 21 са посочили темата „Портрет“. Втора по интерес към нея е street-фотографията, с 15 гласа, а третото място си поделят нощната фотография и базовата постобработка с по 14 гласа, като само с два гласа по-малко следва темата „Пейзаж“ с 12 гласа. На последно място е филмовата фотография, което не е изненада, но радващото за мен е, че цели 7 от 35 души (което са си 20% или всеки пети) все пак проявяват интерес към нея, а 7 души са си цял повод за филмов семинар 🙂

На вторият въпрос „Бихте ли участвали в практически семинар, воден от доказал се професионалист?“ не можеше да има по-равномерно разпределение. От 34 гласа има 9, за които това, че менторът би бил доказан професионалист не би имало особено значение, други две групи по 9 биха проявили интерес в ценовите сегменти до 150лв и до 200лв, а 10 души проявяват интерес за подобно участие при цена до 250лв и минимална група участници.

Почти по равно са се разпределили и отговорите на третия въпрос, дали строго практически семинар, при който малка група от хора, работят заедно по конкретна тема би провокирал интерес. Всъщност, нито един от 35-те отговорили не е посочил, че не се интересува от такава опция, а останалите 17 към 18 гласа се разпределят между тези, които се интересуват в контекста на определена тема и тези, които намират тази опция за интересна по принцип.

Въпросните резултати ще бъдат взети предвид при планирането на следващите теми, разбира се. Без да се ангажирам да следвам прецизно някаква последователност или критерии според класациите на темите по-горе.

Надявам се, че ще мога да обявя следващия семинар през задаващата се седмица. И най-вероятно той ще е през последния уикенд на месеца.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България