Фотоскок в миналото

Фотоскок в миналото

Машината на времето винаги би била едно рационално и емоционално предизвикателство, дори да допуснем, че някой ден ще съществува в действителност. За фотографите още повече… особено предвид вечните им опити да уловят неуловимото 🙂

В този ред на мисли Фотоклуб „Осмо изкуство“ са подготвили една вълнуваща провокация по повод фестивала на фолклорната носия в Жеравна и пътуванията във времето. „Скок в миналото“ е едно фотоприключение посветено на класиката във фотографията – такава каквато я познаваме от пожълтелите албуми и от книгите за историята на това изкуство.

В официалната програма на фестивала е включена една уникална по рода си Работилница по класическа филмова фотография, а участниците в него ще имат възможността да запечатат върху филмовата лента своите разкази за живота на българите преди 100 години. На поляната, където се провежда фестивала ще бъде изградено автентично фотографско ателие по класическа фотография от началото на XX век.

Пленера ще завърши с конкурс, а най-добрите кадри направени със старите фотокамери и на филмова лента по време на пленера ще участват в изложба под същото име „Скок в миналото“, която ще бъде открита през есента.

На участниците в пленера ще помагат доц. Петър Абаджиев, Здравко Деков, и Александър Малев – фотографи с изключително богат опит в класическата филмова фотография.

Повече информация и подробна програма вижте сайта на клуба – http://8artclub.com/na4alo_login_sab_adm.php?id_sab1=9

А формулярът за записване е – http://8artclub.com/forma1.php

И нещо важно! Програмата на пленера е подчинена на програмата на фестивала на фолклорната носия, и за всички участници в пленера важат в пълна сила всички правила за участниците във фестивала, които включват забрана за носене на съвременни технически средства (включително фотоапарати), аксесоари и облекло.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България