Глътка въздух

Глътка въздух

Най-накрая тази сутрин се събудих малко по-жив и отпочинал. Това мултиплексиране на задачи през последните няколко дни беше адски изморително. Днес се посветих на новата машина, която взех вчера от Григи. Наречена беше atlas и съвсем послушно си пое функциите, за които бе нарочена. Подозирам, че бързо ще отеснее, но ще трябва да намерим допълнителен контролер за да закачим още дискове. Но като му дойде времето, както се казва. Нямам идея дали този израз е creative commons, но на такъв прилича.

Налага се обаче да напишем на open-culture.net какви са правилата за регистриране на свободно съдържание там, защото вече има 5-6 неща в опашката, които не знаем какво да правим. Както се пошегувах днес с Тони – още два-три месеца подобни лицензни задачки и ще можем да защитим докторантура по Creative Commons при Larry Lessig .

Днес ни поканиха и в едно радиопредаване да разкажем за open-culture.net.

Преди малко публикувах в сайта и великолепната книга на Иван Попов – „Хакери на човешките души“. Всичките му неща са вече при мен, всички са под Creative Commons – Признание – NonCommercial, но просто не смогвам да ги обработя и форматирам прегледно затова ще се появяват последователно. Много благодаря на Григи, че помогна за форматирането точно на Хакерите – това беше и най-големият и сложен файл. И най-важният да се появи възможно най-скоро, разбира се.

Утре предстои една важна среща, на която се надявам да започнем едно важно дело, с което да положим основите на нещо полезно и стойностно. Много нерви и празни усилия похабих през последните няколко години. Мисля си и се надявам това да е стъпка в правилната посока.

Вчера се увенчаха с успех и едни четиригодишни усилия. Май малко напразно – всичко е въпрос на преговори, разбира се, но си мисля, че още не е време за такава стъпка – поне не и при тези условия. Следващата седмица ще донесе отговорите.

А в края на по-следващата седмица смятам и да си взема ден отпуска и да се занесем с Пейо и Здравко в петък вечер към Странджа и да гледаме нестинарите. И без това в събота трябва да сме във Варна. Ще попътуваме и през нощта, което е супер. Най-обичам да шофирам вечер. Ще минем за Варна през Бургас и Странджа – какво толкова 🙂 Искам и да се поразходя из Бургас. Имам нужда от това…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България