Хубав понеделник

Хубав понеделник

Вече имам Интернет, но все пак предпочетох тази вечер да се видя с Ник и Ани пред това да вися пред дисплея. Иначе очаквах денят да е тежък и той беше – служебната ми поща преливаше, личната дори не я бях гледал до преди малко. Зависнали задачи, които трябваше да доизтикам веднага и други, които моментално ми се стовариха щом ме откриха на бюрото ми. Но не ми дотежа – успях да се преборя с доста от проблемите и то бързо.

Лунното момиче грееше лъчезарно и усмихнато дори и по ICQ. И само заради това нямаше как денят да не бъде хубав. Днес много хора се сетиха за мен по мрежата. Дори изневиделица се появи и Натали, с която не сме се виждали май от лятото. А с Невена следобед набързо обсъдихме позицията на съвременните учени по въпроса за метафората с розите на Екзюпери. От нея научих, че езерото на Блед словенците наричали Езерото на влюбените. Интересно, че там наистина снимах двама влюбени. (George, мерси за редакцията на снимката ми!)

Колегите ми около мен почти липсват заради отпуски и командировки и в нашето ъгълче се дишаше свободно. Без малко да забравя да почерпя Кети за равния брой успешни излитания и кацания, защото тя навярно от студа в своята си стая даже не смееше да се появи online, а аз в целия action не забелязах, че отсъства виртуално.

Вечерта влязох да си купих винетка от едно OMV и бях очарован да видя пълната версия на „Апокалипсис сега“ на DVD като приложение на PC World. Истината е че посегнах към списанието заради филма, защото заглавията на първа страница „Кирилицата в И’нет вече не е проблем“ или „Най-евтиният И’нет достъп в България“ са меко казано несериозни. Какво значи кирилицата вече не е проблем? Кога – за бога – е била? Не – не искам да чета статията за да разбера. Предубеден съм – да… За жалост…

Щастлив бях да видя и че едно момиче е харесало моя снимка за своето есе. И благодарение на CC лиценза можех да отговоря на молбата и да я използва така както намери за добре. Е, започва се от някъде, нали? Малка снимка, мелодийка, разказ… Някой още няма ли да опита да share-не нещо?…

Ледовете се пропукват, зимата си отива, пролетта е хубав сезон…

Хубав понеделник, нали си признах веднага 😉

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България