IBM училище за SAP консултанти

Може би сте чули, а може би не сте, но IBM България стартира училище за бъдещи SAP консултанти. Това е инициатива, която се опитва да привлече млади хора, желаещи да се развиват в тази посока и да станат търсени и ценени SAP консултанти.

Това е и безпрецедентна по своя характер и оригиналност кампания стартирана някога в България. Търсят се амбициозни и готини хора с нестандартно мислене. Към тези разбиращи немски ще бъде проявен специален интерес. Повече подробности има тук:

http://www-05.ibm.com/employment/bg/hotjobs.html

Ако се интересувате прочетете подробностите и действайте бързо – ако пък се сещате за някой, който може да се заинтересува разкажете му. Крайният срок за деклариране на интерес е 21 юли (нищо, че на сайта пише друго). Имате два дни за размисъл и действия.

И не забравяйте! Ключът е to be cool to become IBMer 😉

11 коментара за “IBM училище за SAP консултанти”

 1. Абе то хубаво, ама така така сте го завъртяли, че не става въпрос дали е курс, обява за работа или лов за нископлатени трейнита. Като курс ли е това или full-time job?

  Когато нещата са толкова завъртяни – има уловка 🙂

 2. Хората, които събират документите и провеждат интервютата са готови да отговарят на всякакви въпроси. Аз не съм от тях. Очевидно не е само някакъв курс, нито пък обикновена обява за работа – дали не е пък някаква комбинация 😉

  Think out of the box to become IBMer 😉

 3. Мога да ти напиша цял реферат по темата. На мен конкретно има 2 неща които не ми допадат – Java и SAP. Хвърлих едно око само от любопитство. Сигурен съм че някак ще ви се събере бройката, обаче…

  Не се споменава , че миналите през обучението ще бъдат обвързани с Ем-найдесет годишен договор да работят на 3-400лв. БАРС/НАРС/ФАРС-ианците правят такива работи, не се радват на особена популярност, но си живуркат някакси.

  В момента има някакъв нечовешки глад за читави хора в IT и това е един от малкото възможни начини да се попълнят липсите. Но в един момент когато се спука сапунения мехур на американската фабрика за илюзии ще дойде следващата фирма като HP която ще започне да краде кадри от другите фирми. И живота продължава…

 4. Аз лично имам много добри лични отзиви за IBM по отношение на такива курсове и програми. Стараят се да бъдат отворени към личностите с потенциал, да се държат приятелски, професионално, открито и честно. Понякога са малко тромави, предпазливи и им липсва смелост (междудругото, тези мои думи за IBM важат само за момента, но чакайте да видите тази компания след 5 – 10 години! Бъдете готови за изненади, за които дори Йовко все още не предполага 🙂 , но като цяло не може да се отрече, че се стараят да бъдат напредничава и ангажирана IT компания в отношенията помежду си и с другите хора.

  Не очаквайте бързи пари или че веднага ще ви затрупат с някакви супер предложения за работа. На потенциалната работа в IBM гледайте в дългосрочен план, както и на многото други неща освен парите.

  На самите IBM-ъри им пожелавам повече смелост и увереност! В тази компания има личности с блестящи идеи и уникална отвореност към новаторство. Какво им пожелавам на тях: вярвайте в себе си, в идеите си, действайте без притеснение! Възможностите за положителни промени, които тези хора могат да предизвикат са наистина огромни!

 5. Georgi , не се споменава, защото може би няма да бъдат обвързани, може би не всички или може би не при тези условия, а пък сумата която си споменал е смешна дори за квартална хардуерна гаражна фирмичка. Не искам да хваля IBM, която отдавна е надживяла средностатистическата продължителност на коя да е американска мечта за да доказва каквото и да е по отношение на коректност, креативност и способности, но честно казано не се сещам за друга компания, която да има толкова натрупан background в кое да е отношение. И повярвай ми – цени хората си, които следва да бъдат ценени.

  Иначе, когато някой започва работа – той се договаря за условията. Аман от мрънкане от хора дето не смеят да си кажат условията и чакат някой да ги позлати щото са много готини по характер. Пазарът на работна ръка е свободен пазар и сделките се договарят!

  А пък фирмата, която цитираш… не си спомням… в печатарския бизнес ли беше?…

 6. Аз пък съм на мнение, че българското IT е съставено от не повече от 3-4 хиляди души. Точно поради този глад за хора се появяват подобни инициативи. НАРС-а са Наков и компания (със спонсорството на Майкрософт България) дето бълват Java и .NET девелопъри след 3-4 месечен курс. После ги вързват на договор за смешната сума отгоре, за да ги уредят чираци в някой фирмичка за Х години.

  Смешно или не, това е българското IT. Световни фирми които дойдоха тука се побългариха. Визирам CA примерно, които в БГ офис са абсолютни циганьори. Нищо против IBM, правят някакви работи хорицата, понякога не толкова успешни, но примерно много успешно консултират Huawei как да си оценяват хората с някакви проценти или как Musala да скове нещо върху WebSphere…

  Прав си затова, че условията се договарят. Ама вие не споменавате, че търсите хора с опит. Понеже ако дойдат такива ще трябва да се гони САП по заплати. Вашата обява има за таргет група хора без никакъв опит или минимален такъв. И на какво основане ще дойде един такъв човек и ще седне да преговаря условия.

 7. На база потенциала, който демонстрират по време на обучението например.

  Веднъж един човек, искайки ме в своя екип ми каза: „Не ме интересува, че досега не си се занимавал с това. Важното е, че имаш потенциала да го правиш добре.“

  Няма да кажа кой е човека и дали това е било в IBM.

 8. Според мен предложението е много добро и дава много възможности за тези, които могат да прескочат летвата разбира се…… а другите ще се самоубеждаваме колко е кисело гроздето……
  между другото някой от кандидатствалите получи ли предложение вече? нямам търпение да разбера резултата и за себе си……. :))))))
  успех на всички кандидатствали:)))

 9. Нямах това предвид……
  Просто ме е яд когато хората отричат и малкото хубави неща, които се случват в държавата ни….
  Не бих искала да те поставям в неприятна ситуация:)))
  Много Благодаря за предложението :))))

Вашият коментар