Когато снощи влязох в къщи часовникът показваше два след полунощ. И въпреки това заспах трудно. Премислях доста неща, които занимават съзнанието ми в последните няколко дни. А и вечерта беше изпълнена с емоционален заряд – при това без кой знае какъв повод. Просто комапанията на Тони, неговия брат и хората от Photosynthesis, където занесохме и помагах да инсталират MediaBox ми подействаха много зареждащо. Май имам животворна нужда от по-чести забежки извън баналността на бизнеса и ежедневието. Седейки на пода посред нощта в пустия и утихнал mall Sky City пред магазина с лаптопа си, хаквайки картината, с позанемарения ми RHEL, някак си почувствах че имам нужда от повече такива мигове, провокиращи във вътрешния ми свят завършеност, която малко други неща създават у мен.

Импулсите са това, което има значение… Огъня… Поне за мен…

P.S. Картината не тръгна както трябваше, но днес Тони ще я доподкара. Надявам се, че довечера за купона по повод рожденния ден на Photosynthesis всичко ще е наред. И ако е така, MediaBox ще бъде известно време пред магазина им в Sky City в Гео Милев на разположение на всички, които искат да и се порадват.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Импулсите са нещо много важно!

  Обратното на „рутината“ са, и рутината именно е онова, което гаси огъня… Имаме нужда от импулси всеки ден, от различност, от обикновени неща в необикновена ситуация или обратното :)

  Отговор

 2. Импулсът :) Кратките моменти, продължаващи секунди, в които усещаш себе си… Май това са тези жизненоважни вдишвания, които ни правят творци…

  Отговор

 3. Така си е, един импулс, понякога ми стига да оцвети седмици сивота :-)

  Отговор

 4. … импулсите, които ни карат да си отваряме широко очите и да ги търсим… а те се появяват винаги неочаквано…

  Отговор

 5. Струва ми се че говориш за чувството за приключение. Независимо какво правиш – то оцветява картината по съвсем различен начин. Че и държи топло известно време след това. / ‘Погнусата’ стр. 92 /

  Отговор

Ако искате да споделите нещо