In the middle of the... week

In the middle of the... week

In the middle of the night
I go walking in my sleep
From the mountains of faith
To the river so deep
I must be lookin’ for something
Something sacred I lost
But the river is wide
And it’s too hard to cross

Billy Joel – River of Dreams

Хубав ден беше – слънчев и усмихнат. Видях се с много хора – все приятни. Имаше ценни разговори и срещи. И на обяд и след работа. Цели три лунни момичета бяха наблизо – някои online, други offline. Какво повече може да иска от живота човек? Всъщност предупредих две от тях, че Пейо е сътворил друга разновидност момичета и не е като да нямат конкуренция повече.

Набъбването на сметката за диска продължи макар и утихващо. А пристигнаха и пари на ръка. Аз и без това утре заминавам за Пловдив до края на седмицата и ще теглим чертата като се върна и каквото такова – пазаруваме. Другата седмица огледалото трябва да е с нов диск или дискове. Днес се появиха идеи да съберем пари за цяла машина, където да се mirror-ват и други неща.

Видях се и с Гори и Тони привечер. Запознах ги, което бях пропуснал да направя на „Камината“ и доколкото познавам Гори съм сигурен, че ще има свежа статия за CC точно в навечерието на посещението на Лари Лесиг в България. А и повече хора ще научат за проектите на Тони, което е cool във всички случаи.

Честно казано не ми се пътува за Пловдив – три дни ще ми дойдат много и сигурно в неделя ще се дотътря рано насам. Май ми се ходи повече във Варна на изложбата на George, който a propos пак си е пуснал блог, но си трае. А в края на месеца пък ме поканиха за лектор в Бургас – ще говоря за „Свободен софтуер, свободна култура, свободно образование“ в Бургаския свободен университет. Много oсвободeност на едно място, нали? Но само привидно – защото предложението ми за тема „Open Source Sex Howto“ не се прие. Ама, че тесногръди организатори са това бургаското ССС 😉

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България