In Vitro

In Vitro

Понякога както нещата си се случват около теб и трудно долавяш накъде са тръгнали точно и как да им повлияеш (ненавиждам такива скорости и ситуации от дъното на душата си!), съвсем случаен момент от време, подредени случки, някоя реплика или прочетена фраза могат да ти хвърлят спасително въже, по което да се ориентираш в спиралата на екшъна. (Някой да ми припомни, че твърде дългите изречения уморяват вниманието на читателя!)

С огромно удоволствие днес купчината от непрочетени книги на етажерката ми намаля с една, която вероятно би ми давала точно толкова различни настроения и есенция от мъдрост колкото пъти я разлистя. Пейо ми я подари за рожденния ден – сборник съвременно хайку. Вероятно такава книга не се чете на един дъх, както го направих преди малко, но… какво пък – със сигурност ще я отлистя след няколко дни отново в някакво друго настроение.

Изгледах и едно от купчината неизгледани DVD-ита, които напоследък (подобно на книгите) купувам с по-голяма скорост от възможностите ми да ги гледам. И там намерих някои неща, храна и ориентири за други, които напоследък се вихрят в съзнанието ми.

Добре, че са тези моменти за самовглеждане, че иначе да съм се загубил безвъзвратно…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България