Канал "Какво чета"

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Изобщо не знаех за съществуването му – благодаря за инфото :-) И Честита Нова Година :-)

 2. Пробвах го, още когато за първи път го похвали. Но някак не ме грабна – много ми шаренко ли, опциите му ли ме объркаха – отне ми единица време да рзбера споделила ли съм си това, което чета, или още някъде трябва да цъкна… Губи ми се вече. Но имам ясен спомен, че загледах БЛ още по-любовно.

  А и моите неща там са доволно ясно разграничени – това, което не ми е публично е БЛ няма никакъв шанс някога изобщо да стане достъпно. А всичко останало – да чете който иска :-). Явно, аз съм намерила своя агрегатор. Хубаво е усещането да намериш точно своето си, даммм…

 3. Мерси, Таня! Подобно и на теб! :-)

  Алекс, какво да се прави. На мен пък Bloglines ми идваше доста неудобен и неподреден някак си. Важното е избор да има…

 4. Bloglines ползвах много дълго, повече от година „и нещо“. Но един ден осъмнах с празен списък с абонаменти. Явно някакъв maintenance или нещо подобно – не знам. Така се вбесих, че просто взех последните си архивирани потоци и ги плеснах в Google Reader. И от тогава съм с него, и никак не съжалявам. Много ми харесва, точно като на Йовко, възможността за разглеждане само на заглавие+мъничко още.

  Bloglines всъщност след няколко часа оправиха проблема и ми върнаха безценните потоци, но вече беше късно. Просто ги бях уволнил, това връщане на потоците ми дойде един вид нато „дойдоха да си вземат трудовата книжка“.

 5. много е добър. ползвам го още от предната му версия, с по-различния изглед (сега в настройки е възможно да се roll-back-ва към нея).

  всъщност, от тогава датира и възможността да се споделя четеното – можеш да показваш списък теми на произволна страница от сайта си (примерно, както аз на моя :) ), и да се абонираш за чужди списъци (както направих сега с твоите shared items)

  това, че автоматично се генерират страници за Shared и Starred items обаче е новост (на няколко месеца) и наистина е поредната стъпка на Гугъл в правилната посока :)
  kudos :)

 6. Хм, първото изречение на сайта на Sharpreader гласи:

  SharpReader is an RSS/Atom Aggregator for Windows.

  И това ми е достатъчно да ме откаже – не обичам stand-alone приложения за RSS, защото ползвам няколко операционни системи и компютри едновременно. А пък нещо, което е само за Windows и изисква .Net още по-малко… Не съм аз човека, дето ще му хареса подобно нещо – ще ми излязат пъпки… Объркал си се ;-)

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: