• САЩ (покрай терористите) ще подслушват чужденци както и където си поискат. У нас на медиците от Либия трябвало и компенсации да плащаме. Искам да емигрирам на друга планета!…
 • Хамалския труд вярно водел до изкрейзване. Подробностите вече са в блога на Пейо… Добре, че спряхме навреме…
 • Шипка се изкачва по-трудно с Пейо, отколкото около 25 пъти пеша до шестия етаж и обратно с паркети и плочки в ръце.
 • Изтрих (по нейно предложение) коментар на читателка, която намира личните ми постове за твърде експлицитни, а омразните ми опити за публицистика сполучливи. Изпих около литър вода с витамини, но още не съм се успокоил…
 • Днес ми отказаха за пети пореден път плащане с кредитна карта. Всъщност имаме ли електронни разплащания в България или не?…
 • Опитах се да пресметна какъв обем ще са книгите, CD-тата с музика и DVD-тата с филми, които ще трябва да пренасям. Оказаха се точно два пъти повече от представите ми. А уж се ограничавах с покупките на книги и други информационни носители.
 • Имам огромни запаси фотохартия Canon. Голям срам за един Nikon-ец.
 • Изненадващо открих, че захвърлената на терасата ми клавиатура Labtec сега ми е адски удобна, а тя обитава терасата именно защото преди ме влудяваше.
 • Имам кошмарно много неща за изхвърляне…
 • На някой след около месец и нещо да му трябва гардероб? Почти съвсем нов – иначе ще го завещая на хазайката…
 • Трябва да си измисля някакво спортуване след като свърша с ремонтите. Съвсем съм загубил форма…
 • Днешния ден е някакъв странен такъв…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Значи, за кошмарно многото неща за изхърляне имаш още мнооого хляб да изядеш докато ме настигнеш. Всички днешни дни са ми странни, от доста време насам. Установих с извънмерна почуда, че намразих сестрите. Би трябвало да намразя вестници и телевизии, но намразих сестрите. Може би щото вестниците и телевизиите ги намразих преди доста време. Me bad :-( За фотохартията и хамалогията не мога да помогна обаче :Р Имам любителско фотопаратче Сони, което още изплащам, но което много си обичкам, а снимките от него си ги държа на дискове. Ма здраве да е! ;-)

  Отговор

 2. Ти май си почнал с местенето и тежкия физически труд ;) Покрай тея компютри си загубил форма, а не си единствен.

  Това с нещата за изхвърляне/подаряване е доста досадно. Аз преди време подарих 400 CD със записвани разни глупости които повече не биха ми трябвали. Направи една импровизирана „гаражна разпродажба“ :)

  Отговор

 3. Хехе, с този пост си направо за Twitter :)

  Отговор

 4. Май трябваше да остана да помагам…

  Отговор

 5. – Честно казано, имам чувството, че САЩ и досега така са процедирали. Може би, просто да го обявяват официално?..
  – Хамалския труд е нещо, което съм извършвал много, но никога за пари (а може би трябваше, пичовете добре припечелват) – в края на миналата седмица трябваше да се пренесем много експедитивно от една сграда – в друга. Успяхме, де, което е похвално.
  – Срам ме е ужасно много, но никога не съм изкачвал Шипка *blush*
  – С читателката, поне сте постигнали някакво разбирателство, аз не мога да се оправя с моите спамери. Нищо, че имам разни филтри..
  – Наскоро ми върнаха ресто от плащане с карта. Нещо не разбрали, та дръпнали хората.. Къде ти отказаха, ако не е тайна?
  – Това с книгите е проблем. Навремето, когато реших да ставам самостоятелен, оставих всичко при родителите си, малко като архив е там, но сега, понеже ми предстои местене след някой друг месец, жена ми настоява да вземем всичко, което тя не е оставила при нейните навремето. Множко е..
  – Защо да нямаш хартия? Не е ясно, дали няма да ти потрябва някой ден. Аз още не мога да се разбера – Canon или Nikon. Затова снимам и с двата. Държа неутрална позиция, иначе казано. :)
  – Клавиатурата нали не е чупеща се? Ужасни са, според мен, много неудобни.
  – В подобни ситуации, лично аз процедирам така: изключвам нещата, които се ползват рядко, но е важно да се пазят, след това изхвърлям всичко, за което не съм се сетил в последните 3 (6..9..X, но не повече от 12!) месеца и, да ти кажа, след това винаги се чувствам, все едно съм на ново място. :D
  – На мен ми трябва, но вече нямам място. Само чакам и моята къща да стане някой ден (по-скоро, надявам се!), за да си купя новички неща и също да се похваля с нов дом. :)
  – Защо не опиташ следното: ставаш сутрин, 30 секунди раздвижване на крайниците, 20 лицеви, 20 коремни и, ако имаш възможност – придвижваш се с колело. Събота и неделя, нещо по-сериозно. Гирички, примерно, знам ли.. С 2 по 10кг и редовни серийки, мисля, че ще можеш да поддържаш нелоша форма.
  – За мен денят беше по-скоро „почивка“, завършила с „Умирай трудно 4“ – забавен, както винаги. Жалко само, че не ме лови сън, чакаме „пране“ на коса, бръснене, гладене (дано не събудя жена ми) и, евентуално, няколко бързи часа сън, че в 9 е добре да съм на работа.

  Хубава и успешна седмица, Йовко! И поздравления за новия дом! ;)

  Отговор

 6. Тук обикновено само чета скришом с удоволствие, но как да устои човек на повика на гардероба. Въпреки че малко ме съмнява за това време да съм намерила жилището, в което да се пренеса, все пак всичко е възможно, така че току-виж съм се обадила за сгляда :)

  Отговор

Ако искате да споделите нещо