Няма вече особено място за тревога – Лари Лесиг ще бъде в България на 16-ти и 17-ти май. Програмата му се пука по шевовете, но почти целият му първи ден е отделен за срещи със студенти, с хора на изкуството и разбира се с free and open source общността в България.

За съжаление вторият ден ще бъде отделен за официални негови срещи и няма да му бъде възможно да пътува извън София, с което плануваната лекция в Пловдив отпада.

Ако няма други промени на 16 май в Нов български университет, в Червената къща и вечерта в Технически университет ще има три негови лекции и дискусии на тема свободна култура, Creative Commons и всичко свързано с тях. Вечерта в Техническия университет ще бъде обявенo началото и на Creative Commons България, българските преводи, а може би и open-culture.net като част от проекта, който едва ли ще е готов дотогава, но това не е особено важно.

Най-хубавото е че само дни след Richard Stallman още един член на УС на Free Software Foundation ще стъпи на българска земя и то не кой да е, а авторът на „Code“ и „Free Culture“, професорът по право, член на управителните съвети на Electronic Frontier Foundation и Public Knowledge, обявяван два пъти за един от 25-те най-влиятелни хора на бизнеса, за един от петдесетте най-големи иноватори и един от Top 100 юристите в света, председателят на Creative CommonsLawrence (Larry) Lessig.

http://www.lessig.org/bio/cv/index.shtml

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Това ще е една наистина интересна визита. Надявам се, подобно на посещението на Столман, ще има изготвен запис някъде за тези, които няма да имат честта да присъстват.

    Отговор

Ако искате да споделите нещо