Оставките у нас в България са рядко явление. Имаме повече официални празници в годината (и даже дни на национален траур) отколкото подадени оставки. В стремеж да подпомогнем зараждането на благородническо поведение в родната ни политическа класа или просто да дадем рационални аргументи и поводи явлението оставка да не е само музеен експонат със себестойност на рядко природно богатство с Пейо обявяваме литературен конкурс на тема „Оставката на министъра“. Всъщност идеята е негова, но като му чух жизнеутвърждаващия гласец по телефона сутринта вече знаех, че начинанието си струва…

Има вече и скромен награден фонд, който се надяваме да набъбне. А в конкурса могат да участват всички – включително и членове на Съюза на българските писатели, понеже те имат и договорки да изпълняват ;-)

Подробностите в блога на Пейо

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Препратката от „договорки“ е много, много показателна за всичко! Поздравления. Ще популяризирам, а и ще се включа, ако ми стигне времето да напиша разказ :D

    Отговор

  2. Предполагам, че ако на някой министър му се плати достатъчно голяма сума, ще си подаде оставката. В крайна сметка слугите на народа показват, че всичко си има цена, нали? А сега, ако някой иска, да напише разказ по темата :)

    Отговор

Ако искате да споделите нещо