Logoff

Нямах си идея, че някога ще ми се наложи да обяснявам на колега, дошъл на security курс каква е разликата да имаш logoff функционалност в едно web-приложение и защо не е същото като да си затвориш браузъра. Боже, боже, кога ще си прибереш вересиите… Потресен съм! Уби ми се кефа от целия ден. А и моят тим днес се издъни, защото не ме послушаха останалите. От тридесет намерени security проблема трябваше да изнищим три, които са критични за пускането на апликацията. Казах им ги и трите от раз – послушаха ме само за единия. Ама как да се надвикам с двама италианци, французин и ирландец – нали всички са голяма работа – а и всеки от тях два пъти по-стар от мен и уж с много опит… Ето затова ме хващат понякога дяволите в големите компании – защото няма други фирми, които така да толерират посредствеността – и такива белезникави, сивкави хора с години седят на топло в някое ъгълче, раздуват балони (кариера) и даже хранят жена и деца.

Оказа се, че Mannheim е малко градче – при последното преброяване са били 320000 – по-малко от Пловдив. Пресичат го две реки – Rhein и Neckar. Последната минава и през близкия Heidelberg.

Мислех си, че Университетът тук е някаква забележителност, а се оказа, че цялото градче всъщност е университетско – сградите на различните катедри и лаборатории са пръснати из целия град, и най-вече в центъра, който е супер квадратно разграфен като го погледнеш на картата „отгоре“. Всъщност наричали Mannheim „немският Харвард“. Всяка година се обучавали тук над 10000 студенти от всички краища на света. И вярно се забелязва засилено наличие на млади хора по улиците. Вероятно има и българи сред тях. Ама как да ги разпознае човек…

4 мнения за “Logoff”

  1. Това че хранят жена и деца е може би единственото положително нещо.
    А аз и не съм наясно как хора два пъти (?!) по-стари от теб са все още на технически позиции. Колкото и да са добри техничари гледам, че след определена възраст ги изтеглят на някакъв вид ръководни позиции или ако не ги повишат поне им повишават нивото на абстракция, защото то си е близо до невъзможно да са във топ форма толкова време.

    Този ти пост ми намомни да ти разкажа за Бил Търнър – един от първите хора които са внедрявали IBM, но не ми се пише сега и или ще ти го разкажа като се видим или ще го напиша по-късно.

  2. Абе точно този не е точно техничар. А и аз прекалих като казах два пъти – имах наум по-скоро стажът му – не възрастта – има поне 10-12 години върху моите… Ама как може да си project manager и да не знаеш фундаментални неща – това за излогването поне от потребителски опит следва да си го осъзнал. Просто съм в потрес да осъзная как този пич не се е излогвал от сума ти приложения, а просто си е kill-вал браузъра…

Вашият коментар