Луна в Телец

Пълнолуние… Луна в Телец…

Все по-кошмарен трафик всяка сутрин в София, повече време за приказки с Кети по пътя. За първи път превеждам пари на тотално непознат с Western Union – рисковано е знам. И парите са доста. Взех фотографските си визитки. Ново раздвижване около OpenFest. Интервюираха ме по телефона за „Хоризонт“. Нарекох идеята за събиране на данни „безумие на политиците“. Точно в същия миг телефона ми прекъсна. Или редакторите на „Хоризонт“ не издържаха или MTel… или Big Brother… или всички заедно… Втръсна ми от „Кока-кола“. До козирката. Запознах се с едно лунно момиче. Не беше мой тип… Няма риск да го прочете и да се обиди, защото тя не знае, че е лунно момиче… Това е част от проблема… Говорих си с десетки души. Почти намразвам звъна на телефона си. Вече… Всъщност отдавна е факт… Говорих си и с политици, и с бизнесмени… за OpenFest. Нещата се движат. И то добре. Изненадващо. Ще има и международни лектори… OpenFest съвпада с изборите за кмет на София – това може и да е проблемно… за изборите… не и за OpenFest… Целият ми хол е осеян с фотографии, цялата маса, канапето… Така ми харесва… На спалнята ми засега и се разминава. Нямам време за уроците по Photoshop, нито за двата позарязани проекта в Интернет, нито за бира, нито за себе си… Нямам време да изчета процедурата за служебен автомобил… За десет дни похарчих 75% от заплатата си за месеца. Добро темпо… Трябва да поискам по-голяма… Тази свършва бързо… VMware 5 е чудесен продукт… Не забравяйте patch-а обаче… В петък трябва да намина към Пловдив. Не искам…

Липсва ми една усмивка… Твърде е далече… Твърде много време…

9 мнения за “Луна в Телец”

 1. здравeйте!
  ….след като сте се сблъскал с Хоризонт, дали ще имате нещо против за участие в Радио Фреш? Рубриката е за цветни хора…..но моля ако имате капка време да се чуем или по-скоро да се уточним чрез блога или чрез мейл.
  Предварително благодаря!

 2. Здравейте Снежана,

  Разговорът се получи завършен, финалът също – и ви благодаря, че ме потърсихте за мнение. Нямах какво повече да добавя или поне нищо кардинално различно от това, което вече бях казал. Просто беше весело да налея съспенс в ситуацията, без да зная случайна ли е или провокирана… Нали си говорим за Големия всевиждащ брат 🙂 Простете ако съм ви засегнал с по-горното и поздравления, че дискутирате такива теми!

  И не е нужно следващия път да е по-добре – всичко беше ОК. Още веднъж благодаря! 🙂

 3. Здравейте,
  аз съм тази, с която си говорихте по Хоризонт 🙂 Пишете, че телефонът ви по време на разговора ни е прекъснал, когато сте нарекли идеята за събиране на данни „безумие на политиците“. Намесвам се само, за да подчертая, че не е точно така. По принцип, повечето разговори се опитваме да ги правим около 5-6 минути, за да не натежи на слушателите. Закрих разговора тогава, защото ми се стори добър край на него/какво по ясно от това – безумие на политиците/. Съжалявам, ако съм ви прекъснала и е имало още нещо, което сте искали да кажете. Надявам се следващия път да се получи по-добре :))

 4. харесвам писане в стил разхвърляни мисли 🙂

  (зад мен в къщи е пълно с двд-та с фотография. постепенно изтикват и муциката и филмите и всичко останало… сега са 9, плюс бекъп на дискове. значи с изложбите към 50тина)

 5. От Аристотел насам всички преписваме 🙂

  Иначе Чарлз Буковски има запазено място в библиотеката ми от много време насам…

 6. OpenFest е ежегоден празник на свободния софтуер (а от тази година и на свободното изкуство) в България. Провежда се в края на есента. Тази година ще е последния weekend на октомври.

  Повече информация има на http://www.openfest.org

Вашият коментар