Малко

Малко

Петте дни почивка се оказаха кардинално малко. Първия така или иначе беше плануван като работно-развлекателен. Запознахме се най-накрая наживо с хората от „Изкуство днес“ в Пловдив. И макар, че срещата беше само опознавателна и неангажираща със сигурност се харесахме и ще работим заедно. По този повод да отбележа, че ако някой има път към Пловдив или е от Пловдив може да посети до края на месеца изложбата „Светлина“ в баня Старинна. Струва си да не я пропуснете.

Родопите бяха облачни и прохладни. Бях планувал повече време сред природата, но дъждът и мъглите ни позатвориха в къщата, която се оказа малко тясна за всичкия народ плюс лабрадорът-блондинка Вито. Но се справихме някак си. Ходи ми се и някъде другаде – може би до Варна да поснимаме с Жоро. Но не знам кога ще се отвори възможност. Иначе се завърнах от планината с няколко ценни фотопопадения.

Окончателно се убедих, че фотографската раница не може да замени фоточантата и ще трябва да си напазарувам и такава, защото тези, които имах покрай лентовия ми фотоапарат (някакви Unomat) са тесни, малки и вече занемарени. Това, че ще е Lowepro е без всякакво съмнение, но се колебая между Nova 5 или Rezo 190. Nova-та е малко по-голяма и ме съблазнява повече. Ще трябва да намина при магазинчето на Кунторов до Orange или пък пред fotolan-а до НДК за да видя как стоят като цена. Вероятно е еднаква и ще си взема Nova-та.

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България