Мандалото хлопна

Мандалото хлопна

Заради леки движения по сметката въпреки молбата ми за спиране на банковите преводи за огледалото на Fedora в Софийския университет с Весо решихме да изчакаме до днес за да сме сигурни, че някой закъснял превод не се е замотал някъде. И така последния status report е следния: /download/fedora-mirror/eod-20050412.png

Т.е. разполагаме с 462 лв. Принципно там едни 6 лева бяха мои отпреди, но това няма да го забелязваме. Заминават за огледало и те. Отделно на ръка са ми дадени 40 лв, с което сумата става 502 лeвa.

При Весо бяха събрани 60 лева, които вече са похарчени за ново захранване и един малък switch за да може да се отдели в отделен сегмент огледалото, а и бъдещите и настоящите други огледала в СУ. Подозирам, че Весо отново е додал и свои средства, защото иначе сметката не излиза, но той със сигурност няма да си признае без бой, а пък аз не се наемам да го бия.

Той току-що ми разказа и за един сърцат дарител, който със свои средства купува хубава сървърна кутия на стойност около $120. Знам само, че се казва Пламен. Пламене, благодарим ти всички!

И така утре навярно купуваме дискове, а през уикенда 23-24 април огледалото ще бъде мигрирано като ще гледаме да има възможно най-малко downtime.

Благодарности на всички, които участваха в операцията! Чудесно упражнение беше и прекрасен символ на community дело!

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България