Мандалото хлопна

Заради леки движения по сметката въпреки молбата ми за спиране на банковите преводи за огледалото на Fedora в Софийския университет с Весо решихме да изчакаме до днес за да сме сигурни, че някой закъснял превод не се е замотал някъде. И така последния status report е следния: https://yovko.net/download/fedora-mirror/eod-20050412.png

Т.е. разполагаме с 462 лв. Принципно там едни 6 лева бяха мои отпреди, но това няма да го забелязваме. Заминават за огледало и те. Отделно на ръка са ми дадени 40 лв, с което сумата става 502 лeвa.

При Весо бяха събрани 60 лева, които вече са похарчени за ново захранване и един малък switch за да може да се отдели в отделен сегмент огледалото, а и бъдещите и настоящите други огледала в СУ. Подозирам, че Весо отново е додал и свои средства, защото иначе сметката не излиза, но той със сигурност няма да си признае без бой, а пък аз не се наемам да го бия.

Той току-що ми разказа и за един сърцат дарител, който със свои средства купува хубава сървърна кутия на стойност около $120. Знам само, че се казва Пламен. Пламене, благодарим ти всички!

И така утре навярно купуваме дискове, а през уикенда 23-24 април огледалото ще бъде мигрирано като ще гледаме да има възможно най-малко downtime.

Благодарности на всички, които участваха в операцията! Чудесно упражнение беше и прекрасен символ на community дело!

10 коментара за “Мандалото хлопна”

 1. Забравих да кажа, че бележката за последните 5 транзакции си е същата, тъй като е с дата 10 април:
  https://yovko.net/download/fedora-mirror/no-cash-withdrawal.png

  От нея е видно, че последното теглене е от 30 март, т.е. преди началото на кампанията, т.е. не са харчени обществени средства за лично облагодетелстване.

  Както може да се види от днешната бележка от 7 април няма никакви движения, т.е. и след 10 април не би могло да има тегления:
  https://yovko.net/download/fedora-mirror/eod-20050412.png

  И понеже ми омръзна да сканирам бележки и да се обяснявам ако някой превежда пари след тази дата да знае, че ще бъдат използвани именно за лично обогатяване, т.е. за семки и бонбонки 😉

  КРАЙ.

 2. Цитат:

  …но той със сигурност няма да си признае без бой, а пък аз не се наемам да го бия.

  Без бой не казвам, а като ме бият забравям 🙂

 3. И още хубави новини може да има за Пловдив, но всяко нещо с времето си. Да не дърпаме дявола за опашката 🙂

 4. И другия път недей така на юруш, моля те 🙂 Дай малко повече време „от предвар“. Някои взимаме заплата на определени за това дати :-Р А ти какво – пусна темата и няма и два дена по-късно рече „Стига“… Мдам…

 5. Ми то и аз не взимам заплата всеки ден – не че бих отказал, ама няма… Добре, че някоя добра фея на небето е измислила кредитните карти…

  Е, някоя лоша фея е измислила и лихвите ама то не може човек всичко да му е наред 😉

Вашият коментар