Мениджър

Default Featured Image

Преди няколко месеца ми разказаха този виц, но го бях забравил като draft в блога си, а си струва да бъде записан за историята:

Човек, летящ на въздушен балон, установил, че се е загубил. Той се спуснал по-ниско и забелязал на земята човек. Спуснал се още и се обърнал към него:
– Простете, можете ли да ми помогнете? Аз се разбрах с един приятел да се срещнем още преди час, но не знам къде се намирам сега.
– Вие се намирате на въздушен балон на 30 фута от повърхността, между 40 и 42 градуса северна ширина и между 59 и 60 градуса западна дължина.
– Вие сигурно сте програмист?
– Да, как се досетихте?
– Вие ми дадохте абсолютно точен отговор, но аз нямам никаква представа какво да правя с тази информация и все още съм се загубил. Откровено казано, Вие с нищо не ми помогнахте.
– А Вие навярно сте мениджър?
– Да, и как се досетихте?
– Ами не знаете къде се намирате и накъде отивате. Издигнали сте се дотук благодарение на въздуха. Дали сте обещание, което нямате представа как да изпълните, и очаквате хората, стоящи по-ниско от вас, да решат вашите проблеми. И накрая, намирате се в същото положение, в което бяхте преди да ме срещнете, но неизвестно защо, за него се оказах виновен аз.

7 коментара

Leave a comment
 • Bingo.
  Когато имам повече работа и Besprechung с мениджъри, винаги си препрочитам Стопаджията и по-точно какво е станало с много служители на Сириуската Кибернетична Корпорация след Революцията (взето от един Пътеводител, случайно изпаднал от бъдещ времеви отрязък).
  Напомням им го по време на бирата в Кнайпе-то вечер – на принципа ‘казвам ти дъще, сещай се снахо’
  Тези са били мениджъри, спор няма :)

  Готин блог Йовко, чета го от известно време.

 • Напротив, Дончо! Точно вчера беше хубав ден, а и с моите мениджъри напоследък се разбирам повече от добре, но вица си е готин anyway :-)

 • Готин виц! И за съжаление много верен.
  За сметка на това обаче се посмях добре ;-)
  Подсеща ме за една приказка тука: All managers are wankers :D

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>