Мениджър

Преди няколко месеца ми разказаха този виц, но го бях забравил като draft в блога си, а си струва да бъде записан за историята:

Човек, летящ на въздушен балон, установил, че се е загубил. Той се спуснал по-ниско и забелязал на земята човек. Спуснал се още и се обърнал към него:
– Простете, можете ли да ми помогнете? Аз се разбрах с един приятел да се срещнем още преди час, но не знам къде се намирам сега.
– Вие се намирате на въздушен балон на 30 фута от повърхността, между 40 и 42 градуса северна ширина и между 59 и 60 градуса западна дължина.
– Вие сигурно сте програмист?
– Да, как се досетихте?
– Вие ми дадохте абсолютно точен отговор, но аз нямам никаква представа какво да правя с тази информация и все още съм се загубил. Откровено казано, Вие с нищо не ми помогнахте.
– А Вие навярно сте мениджър?
– Да, и как се досетихте?
– Ами не знаете къде се намирате и накъде отивате. Издигнали сте се дотук благодарение на въздуха. Дали сте обещание, което нямате представа как да изпълните, и очаквате хората, стоящи по-ниско от вас, да решат вашите проблеми. И накрая, намирате се в същото положение, в което бяхте преди да ме срещнете, но неизвестно защо, за него се оказах виновен аз.

7 коментара за “Мениджър”

 1. Bingo.
  Когато имам повече работа и Besprechung с мениджъри, винаги си препрочитам Стопаджията и по-точно какво е станало с много служители на Сириуската Кибернетична Корпорация след Революцията (взето от един Пътеводител, случайно изпаднал от бъдещ времеви отрязък).
  Напомням им го по време на бирата в Кнайпе-то вечер – на принципа ‘казвам ти дъще, сещай се снахо’
  Тези са били мениджъри, спор няма 🙂

  Готин блог Йовко, чета го от известно време.

 2. Напротив, Дончо! Точно вчера беше хубав ден, а и с моите мениджъри напоследък се разбирам повече от добре, но вица си е готин anyway 🙂

 3. Готин виц! И за съжаление много верен.
  За сметка на това обаче се посмях добре 😉
  Подсеща ме за една приказка тука: All managers are wankers 😀

Вашият коментар