Модерни времена

Модерни времена

Хладилникът, който от известно време бях харесал, но сумата за който биде похарчена за какво ли не друго, се появи в пакетна оферта заедно с микровълнова печка и почти 300 лв надолу от нормалната цена за двете сумарно заедно. На всичко отгоре микровълновата е моделът, който пренебрегнах преди 3-4 месеца, избирайки по-скромен. Съблазнителна оферта. Въпреки факта, че вече си имам микровълнова, а две не ми трябват. Само дето финансите за месеца (и даже следващия) отдавна са разпределени и излишъци никак не се забелязват.

Но цялата ситуация съвпадна с момента, в който се появиха половината пари от продажбата на един обектив, който разкарах с идеята да го upgrade-вам към Коледа, но той се продаде много по-бързо от очакваното. Така останаха да ми липсват другите 50% за покупката. Затова след кратко чесане по мозъчните неврони се озовах в Техномаркет и купих хладилника и печката, плащайки с една от кредитните си карти. Явно не съм бил единствения избрал офертата, защото печки вече нямаше, а взех предпоследната бройка от въпросния модел хладилник. Затова получих само две гаранционни карти, а нещата всъщност ще дойдат утре.

На излизане от магазина се замислих, че похарчих купчина пари, с които (още) не разполагам, за неща, които не взех със себе си…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България