Моята банка

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.
 1. Това е широко разпространена мярка в Америка. Само че засяга не само други дългове в същата банка, а всички дългове към всякакви кредитори. Чрез тъй наречената „universal default clause“, закъснееш ли с ипотеката при Bank of America, или със сметката за тока, с 30 дни, ти се вдига лихвата на кредитната карта от Citibank например.

  http://consumerist.com/tag/universal-default/

  Предвиждам, че в скоро време тази клауза ще е общоприета в българските банки. Освен, разбира се, ако не се намери някой EU закон по-прогресивен от американските. :-)

 2. Много точно написано! На принципа „Казвам ти, дъше – сещай се, снахо“ хората ще се сетят коя е банката. Макар, че това не е толкова важно. Добре е всички банки да се замислят над това, че с поведението си мнго лесно могат да изгубят клиенти.

 3. Йовко, ти си джентълмен, затова няма да издадеш банката… :-)

  Мисля, обаче, че от страна на коя да е банка е много глупаво да постъпва по подобен начин, както ти го описа… а може би те просто не държат на клиентите си?

 4. По принцип ми се струва, че няма много български банки със собствен блог ;) За това пък коя е новата, остава мистерия ;>

 5. Повече от една са банките с блог. Поразгледайте се… :)

  N.B. Аз си мислех, че по-важни са други неща в текста, които са верни за повече от една банка за съжаление. И въпреки, че напоследък съм доста пасивен блогър, този текст се оказа небивало коментиран, като над 80% от коментарите се опитват да правят предположения, само едно от които до тук е вярно, което ме провокира да затворя коментарите по темата и да спра от публикуване всякакви мнения с предположения.

Коментарите за затворени.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: