Мързел wanted

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Кандидати се заявиха още пост-миналото пътуване… Но категорично ли ти се върти в главата юли? Сигурен ли си, че не става дума за средата на август ;-))?

 2. Средата на август може пак! Даже и едни мисли за weekend във Виена са ме захапали и не ме пускат…

 3. Това ще изисква по-прецизна калкулация. От две години не съм излизала от България – напълно ми се губи финансовата страна на въпроса. Стоенето тук води до финансово късогледство :-))

  Ако до там се стигне, като по-опитен ще консултантстваш ли на свободна практика :-))

 4. Почти в тон с разните ни снощни мисли с Пенчев :) Макар че отсега предчувствам как ще имам проблеми и колкото и да му давам подобни идеи, накрая аз ще липсвам…

 5. Виена е най-новия квартал на София! 40-50 минути със самолетче – полети всеки ден по няколко пъти. Австрийски авиолинии искат около 400-500 евро за удоволствието, но се появиха и cost-effective компанийки напоследък за по 25-35 евро. (http://wizzair.com) Хемус Еър мисля, че също нещо умуваха. Но до Виена не знам да летят засега… Кратко е разстоянието, но се говори нещо… Цените на тези low cost авиокомпании са без летищните такси обаче ;-)

  Иначе автобусния билет е 150 лева в двете посоки. Луксозни хотели се намират за около 50-70 евро на вечер. Има и по-скъпи, по-евтини не съм пробвал. Има и къщи под наем, hostel-и…

  Иначе храната е леко по-скъпа от тук в заведенията, които не са прекалено лъскави. Парче пица 2 евро (само, че е двойно, ако не тройно на нашите парчета), McDonnalds 4-6 евро… Вечеря – около 15-25 евро. Не е евтино, но е поносимо, а градът е великолепен – не просто красив. И през две преки чуваш българска реч… ;-)

 6. Дончо, ако изляза за седмица през юли, 10 август ми идва много рано – по-скоро към края на август пак 20-25-ти…

 7. 20 август звучи магически добре ;-)) Е, засега като че ли Виена би ме пропуснала, но ако обиколката е из тук някъде, моля да ми покажете къде е канцеларията, да се запиша и да внеса членски внос ;-))

 8. http://wizzair.com

  Йовко, човече, приятелю – КАК да ти се отблагодаря? Сайтът, който ми прати, „случайно“ е на авиокомпания, която през зимата лети Low-cost от МАЛМЬО до София! А на мене Малмьо ми е на един гъз място, образно казано!

  Направо нямам думи… Ако се окаже, че тази система работи, значи имаме така дългоочакваната евтина връзка с България…

  Жив да си, от късмет да не се оттървеш!

 9. Е, ще черпиш една бира :-)

  Иначе това е новина едва от около десетина дни: http://wizzair.com/cgi-bin/news.cgi?LANGUAGE=English#8FWUYiud

  Според мен ще си летят целогодишно (даже и Копенхаген се мярка на картата), просто София влиза като дестинация някъде след средата на месец септември.

 10. Не една, не една! Това е много бири, язък че засега не можем да се засечем „правилно“, че да ги изпием!

  И идея си нямаш как ми оправи днешния ден. Бях леко бесен, че днес платих тукашните данъци (имах да довнасям) … да не ти е на главата направо…

  Но тази новина, направо ме потресе!

  Ей, това ще го избложа, няма начин!

 11. Ама какво плануване – аз само си помечтах на глас пък то гледай какво се случи… Мисля, че два weekend-а е по-добрият избор, но трябва да измислим какво да правим между двата weekend-а, затова един е съвсем по мярка.

 12. четох доста интересни коментари за тази авиокомпания – ниски цени, но например висиш 9 часа докато чакаш да се прекачиш, зависи си от конкретния полет обаче – проверявайте овреме. :)

 13. @nS: очевидно не си летял много-много с low-cost компании :).

  Дори нашите родни AirBG (така май се казваха?) правят закъснение от по 4 часа… но не вземат хич low-cost…

  Ще видим, дано всичко е ОК!

 14. не съм летял :) но не говорех за закъснение просто от промеждутък от 9 часа, но виж сам –
  http://www.zaedno.de/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=817

  а самите закъснения зависят от ситуацията на летището например, да речем във франкфурт има често мъгла (не и като е топло де) и понеже полетът е софия-франкфурт-софия-франкфурт… може да се случи голямо закъснение.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: