Може би е fun, може би е тъжно – (сега се сещам и че всички вицове са всъщност ярък пример за свободна култура – кога CC, кога public domain, но никога copyrighted) – но понеже напоследък съм им вдигнал мерника на ушатите… Ето един виц, който ми разказа наскоро един шофьор на такси и на който искрено се смях. Провокацията идва от блога на Пейо и по-точно от един посочен от него виц в блога на Антония. Както и да е… между двата вица, като че ли, има някаква особена връзка…

Решил бат’ Бойко (докато още беше главсек на МВР) да провери състоянието на системата. Пуснал една катеричка в Борисовата градина и натирил хората си да я търсят.

Първи се върнали разузнавачите, които докладвали най-невъзмутимо, че такова животно катеричка в Борисовата градина просто нема.

Веднага след тях се върнали представителите на НСБОП ООД, които докладвали, че са избили всички катерички подред, защото имало данни и сигнали на съвестни граждани, че са криминално проявени и за всяка от тях разполагали с полицейско досие. На всичко отгоре понятието катеричка се срещало в неясен и неприличен контекст в някои Интернет сайтове, които заедно с техни колеги отвъд голямата вода следяли много внимателно и редовно.

Последни дошли полицаите, които влачели за опашката след себе си един омършавял и изтормозен плъх, който крещял на висок глас и чист български език: „Аз съм катеричка! Аз съм катеричка!“

Смейте се, ако ви е смешно…

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

 1. Йовко вица е много хубав, нали знаеш, че типичният отговор на българина след като му разкажат виц е: „Аз го знам ама по друг начин“.

  Та и аз сега тоя виц го знам ама по друг начин.

  Отговор

 2. Здравей Йовко,
  С риск да бъда досаден – межеш ли да използваш нормалната употреба – българските полицаи или полицаите в България. Това „БГ полицаите“ е много зле – попдобно на „ентърпрас“ решение.
  Поздрави:
  ал_шопов

  Отговор

 3. Здрасти Сашо, с риск да бъда неучтив, мога ли да те помоля да погледнеш това.

  Отговор

 4. За съжаление вица не е смешен. По-скоро е показателен за състоянието на системата в момента.

  Отговор

Ако искате да споделите нещо