Тя е леко по-закръглена от предишната, съвсем мъничко по-заоблени форми и при плъзгащо погалване с ръка по нея, докосването от усещането е (като че ли) лекичко по-грубо. Времето все пак е оставило някои отпечатъци по нея. Но е не по-малко фина и секси. В никакъв случай! Дори стои и изглежда някак по-здраво и уверено, а като я гушнеш, усещането някак внушава доверие и стабилност. Най-хубавото е, че си е моя и мога да си я ползвам на воля без да се разделям с предходната.

За машина говоря, разбира се ;-) Една T20-ца – лаптоп. IBM ThinkPad T20, с който се сдобих в края на миналата седмица от бракуваната техника в офиса. Всъщност бракувана в случая означава съвсем работеща, която просто е изживяла нормалния си експлотационен срок от три години. А това тригодишно бебче си е чудно животинче все още – PIII/750, с брилянтен дисплей, DVD и TVout. Абсолютно Linux ready. Взех я за втора машинка и смятам да и поверя личните си неща, след като и сложих големия диск, който ми бе останал от предишния ми персонален лаптоп, който ползвах преди да се върна в офиса. Около година и нещо си нямах такъв – служебната T40 бе поела всичко около мен. Скоро се питах каква част от живота ми е някъде у мен и каква сред файловете на този компютър. Т40-цата ми май знае повече за мен отколкото част от познатите ми. Как да не си обичам машините? Сега смятам да им разпределя личните и служебните данни и отговорности.

Fedora Core 4 излезе съвсем навреме. Ще я засадя направо на новата нива да се шири на воля.

Новата машинка си няма име, обаче… И покрай това ми хрумна идея за друга blog-игра, но за това по-късно.

Написано от Йовко Ламбрев

IT и Интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Ей, да можех и аз да се сдобия с един такъв бракуван ThinkPad. Щях да се бракувам за него until dead do us apart. ;)

    Отговор

  2. Моделът T20 е с малко по-добър дисплей от „моят“ вечен лаптоп – А21m ;) Другите екстри (DVD, internal LAN, modem, TV-out са същите). Иначе е с малко по-слаб процесор (A21m e с PIII 800MHz, Coppermine). Интересно, че не пишеш с каква RAM си го взел. За съжаление, графиката дори и на Linux си иска своето….

    Отговор

  3. С 256MB е в момента, но ще го обзаведа с още, колкото може да поеме…

    Отговор

Ако искате да споделите нещо