Nikon D70s – The Сглобката

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

 1. Ах, как приятно изглежда-а-а… ;) ;)
  Щракай пловдивски тестове, че в Ърбанстайл липсва твое ревю на D70s :-Р
  Иначе, на мен ще ми е много интересно да разбера идеята ти за това какво да се снима цифрово и какво – лентово.. ;) Но ще дочакам да напишеш ;)
  Успешна конференция и поздрави от мен на всички там!! ;)

 2. Ихаааа… ха честито ти и от мен за новата… мммм, не, това определено не е играчка :)

  А за формата NEF – аз по принцип всеки път, когато се замисля за всякакви RAW формати, се сещам първо за пакета netpbm[0] и програмката rawtoppm[1] – няколко пъти ми е вършила прекрасна работа. Специално за NEF някои хора като че ли са имали успех и с dcraw – за него май точно на теб няма нужда да ти давам връзки :)

  [0] http://netpbm.sourceforge.net/
  [1] http://netpbm.sourceforge.net/doc/rawtoppm.html

 3. Тя конференцията ще е чак в четвъртък, аз ще се върна в София дотогава, иначе ревю на апарат не е особено лесно дело, но може да опитам. Нека посвикна с него първо.

  Пенчев, защо да не са ми нужни? Досега не съм се борил с RAW-формати и не отказвам подсказвания иначе ходя да питам Google…

 4. хора

  забравете всякви фрийй плъгини за роу или квото и да е било. ако ще пост процесваш файл от дслр по сметките на някой програмист дето не много на ти със снимането. не ти трябва дслр!!!!!!!!! забрави и за гимп. не и за фотографска обработка на снимки!!!!!! ако някой му се спори и не се притеснява да се изложи съм навит някоя вечер да отделя малко време.

  йовко, забрави и за нийт имидж, кодак гем про, нойз нинджа и други такива бозици. в роу конвертора на фотошоп знаеш вече откъде как се чисти на матрично ниво шума. и така.

  отнасайте се сериозно към професионалната техника :Р

 5. Човеко, знам за какво говориш, споко :-) Ама то пък не бива да не хвърля човек по едно око какво се случва и в света около PS… A разните бозици вършат работа като ти засили някой някакъв jpeg…

  Иначе аз се надявам да не бълвам повече такива ;-)

 6. Толкова ли има разлика между JPG и RAW, когато става въпрос за „любителско“ щракане на морето?

  george, аз помня препоръката ти за RAW, но още не съм я последвал… щракам на JPG.

  Обяснете с 2 думи къде е основната разлика, освен тази че едното е (разбира се) с губеща качеството компресия? Другото пък не изисква ли сериозен пост-процес?

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: