Nikon вече има оторизиран сервиз за България

Default Featured Image

След почти цял ден път вече сме на остров Тасос…

Няколкото часа прекарани в Кавала адски много ми напомниха стария Созопол. И един план за филм, който трябва да започна тази година…

Photosynthesis и Profiled се справят чудесно с организацията. По Nikon-ски – с грижа за всичко!

Не знам дали някой си спомня един мой стар пост за покупката на една раница – същата, която в момента е приютила фототехниката ми и при това пътешествие. Човека, на когото бях длъжен да благодаря тогава, се казваше Иво Ваньов. Той още си се казва така, но вече (доста отдавна) е продуктов мениджър на Nikon в Профайлд. И днес обяви добрата новина, че Nikon вече има оторизиран сервиз за България, както и че е в сила вече реалната пълна гаранция, която Nikon дава за белия свят. Повод за радост за всички никонци и за тези, които още не са станали такива, но няма да им се размине ;-) България вече е и на картата на Nikon! Иво е твърде скромен за да си признае, но случайно знам, че той има вероятно основен принос за този факт. Както и всички тези, които не само, че не изневерихме на марката, но и започнахме да купуваме Nikon тук в България. И все пак браво на Profiled и Иво!

Повече за Тасос и разбира се снимки по-късно… т.е. навярно утре…

10 коментара

Leave a comment
 • Честито сервизче! Да не се стига до него де :)
  При всички случаи това е плюс при избор на фотоапарат.
  Особено във високия клас…

 • Да, добре е това. Хайде, които успяхте да отидете в Гърция разкажете нещо ново, казаха ли кога ще излиза следващото тяло на Nikon :)

 • Кога ще излезе следващото тяло на Nikon знае само Nikon и евентуално Господ, но за втория никак не съм сигурен. Но обикновено е в точния момент и съвсем навреме ;-)

  Nikon е консервативна фирма – не прави излишни движения и не участва в надпреварата за нов модел през три месеца. Даже напротив… много хора предпочитат Nikon именно защото във високия клас движенията са през две-три години между ключовите модели. Последните нови тела в този клас D3 и D300 започнаха да се продават по Коледа, затова по-рано от следващата година не може да се очаква нов анонс. Въпреки, че около D300 може и да се случи нещо и по-рано, но аз лично не вярвам…

  В просюмърския клас на запалените любители, където по-често има новини (около веднъж годишно), също съвсем скоро се появи ново тяло – D60.

  Непретенциозния клас на сапунерките не ми е интересен – макар и там да има доста интересна играчка – P5100 – някъде от около средата на миналото лято. Там всъщност все има нови модели, понеже пазара е ненормален и пълен с наивни потребители, които ако не си сменят GSM-а и сапунерката с повече мегапиксели всеки сезон, не се чувстват щастливи. Та тези щурави желания трябва да се задоволяват – и там всички производители са с двата крака в лайната. Включително и Nikon.

 • Желая да попитам дали все още Иво Ваньов работи там ?

 • Иво Ваньов работи в Профайлд, но не и в сервиза – той е продуктовия мениджър на Nikon за България и доколкото ми е известно към днешна дата още си е такъв.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>