No More Playboy

Default featured image
ИТ и интернет експерт, инженер, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Основател на OpenFest, съосновател на Trakia.Tech, няколко технологични компании и сайта за независима журналистика „Тоест“. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

Вашият коментар

Коментирате като гост.

  1. Да, инвазията на чалгата е…. почти невъзможна за спиране. Прекалената толерантност, или може би непукизмът на хората, прекаленото презастраховане срещу простотията – „това не е мой проблем“, всъщност позволява на чалгата да отгледа свое собствено поколение, тук и сега – по същия начин, както Ритъм и Егоист от преди време… Поколението „Ч“. Хора, за които „няма страшно“, ако в работата им няма капчица стил, или естетско преживяване, или себеотдаване. Един представител на по-старо поколение, чиито думи смятам за мъдри (Роб от stereo mc’s) веднъж каза в едно интервю: You have to give out, give out, give out in what you do. Иска ми се да виждаме повече неща около себе си, в правенето на които някой се е отдал искрено. Това е и по повод книгата, която ме разочарова, въпреки невероятния шум, който се вдигна около нея – и мисля, че тя перфектно се нарежда до произведенията, изброени от теб…. „Лора от сутрин до вечер“…

  2. Съгласен съм с тебе. Само че интересните, оригинални или забавни текстове, с вплетено мнение, които защитават някаква позиция, карат хората да се замислят. Такъв текст не казва всичко при първото прочитане и много често трудно се забравя. А това е неприятно, след като цял ден си се напрягал на работа и вечер искаш да разпуснеш. И в тази наглася няма нищо грешно, ако се замисли човек.
    Затова човек се пуска по това течение, по което има най-малко съпротивление, което най-малко натоварва. А това е течението на поп-културата, в която всичко е сдъвкано на каша и готово за консумация без никакво усилие, дори без притопляне в микровълновата печка.
    Колкото и да е тъжно, в България няма пазар за сериозни издания, които да покриват горните критерии. Затова и Егоист, чийто броеве от 1 до 20 знам буква по буква наизуст и Ритъм (което все още е свежо и приятно за четене, поне по-голямата част от него), заедно с вестник „Култура“, ще умрат, а „Планета“ ще стане балканското MTV. Съвсем скоро очаквам да пуснат „Pimp my Лада/Нива/Москвич/N-hand-car“. Вместо Xzibit, водещ ще е Кондьо, а специален гост ще му е Ванко 1. Така или иначе двамата въплащава идеалът на 7,2 милиона българи.

  3. поправете ме ако бъркам, но захариев отскоро държи ритъм… а вестника, да, помня го, и ще го помня като един от най-хубавите вестници които съм следял… една доста голяма колекция до скоро се навърташе у дома.

Read Next

Sliding Sidebar

Архиви

Бюлетин

Получавайте новите публикации всяка събота сутрин по електронна поща: