Няма нищо по-хубаво от лошото време

Няма нищо по-хубаво от лошото време

Преди малко се върнах от откриването на първата изложба на Photosynthesis в Sky City. Всъщност през целия ден се надявах да се върна в София навреме за да успея да стигна до фотоизложбата. Видях няколко познати лица, доста добри фотографии, в приятна подборка и обстановка. Използвах случая да се запозная наживо и с част от екипа на Photosynthesis, които както и очаквах се оказаха изключително мили и приветливи хора.

Изложбата ще продължи да бъде там – във фоайето на Sky City до 18 март и си струва разходката до там и отделеното време.

Зарадвах се, че видях под един покрив почти всички марки, които винаги са ме интересували – Nikon, Tamron, Lowepro, Lumiquest, SanDisk, B+W, Eizo, eFilm, Tokina, Sigma, Sekonic и др. Това, което ме зарадва най-много обаче беше, че видях реализирана наяве една мечта – в България да се продава техника, книги и други неща за фотография по този ведър, приятелски начин, който свърза хората от едно хоби или професия. Photosynthesis се опитват да бъдат не просто магазин, а общност, нещо като клуб, не знам как точно да го нарека, където да се чувстваш приятно, да пипнеш нещата, да бъдеш сякаш не клиент, а приятел. Не знам дали съм го почувствал и разбрал правилно, но се радвам, че има такова място, както те го наричат – за фотография, хора и идеи. Честно казано им стискам палци да продължат и успеят. Най-малкото заради нас останалите.

За да има винаги място, където вратата е широко отворена, както завършват те първата си брошурка,… a „всъщност врата няма“… Наистина…

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България