Online again

Online again

Направо не е за вярване, че успях без особени проблеми да се преборя с пощата си след трите дни offline. В петък работих за клиент в Пловдив и не бях точно offline, но принципно не остана време за зяпане из Интернет. Намерих само малко време за VPN до корпоративните ресурси и да си разменя някоя и друга реплика с колегите в офиса в София.

Съботата беше препълнена с тичане – сменях свещи и въздушен филтър на колата, че им беше време, запълних най-накрая пукнатината в бронята си с черен силкон и пребоядисах с черно цялата пластмаса, оправих тапицерията на вратите и купих две анатомични предни седалки за да предпазя оригиналната тапицерия колкото може. Успях да си напазарувам дори прахосмукачка от Техномаркет.

Днес по обяд се засилихме с Пейо към София и даже пообмислихме как мога да си начеша крастата с идеята ми да съдя община Пловдив. С амбицията след евентуален успех да бъде публикувано step-by-step howto как и другите да го направят. Стига с това преклонение пред всякакъв държавен/данъчен/общински рекет!

Появихме се в София още в ранния следобед и беше живо престъпление да не се поразходи човек. Разтоварих багажа, звъннах на Григи, оставих колата до Александър Невски и се поразходих до Славейков и НДК. После побъбрихме за нещата от живота на чаша бира в градинката пред театъра.

Преди малко възстанових и архива на linux.gyuvet.ch, който Павката ми прати в петък.

Все пак новата прахосмукачка влезе в действие още тази вечер. Почистих стаята, хола и терасата, която беше окаяна след почти едногодишното и предназначение за server room. Доволен съм. Завъртях и кранчетата на парното на нула – стига вече зимни настроения и очаквания.

[status offline: off]

Йовко Ламбрев

Йовко Ламбрев

ИТ архитект, блогър и (все по-рядко) фотограф. Либерал. Все още вярва, че можем да направим света по-добър.
Пловдив, България