Направо не е за вярване, че успях без особени проблеми да се преборя с пощата си след трите дни offline. В петък работих за клиент в Пловдив и не бях точно offline, но принципно не остана време за зяпане из Интернет. Намерих само малко време за VPN до корпоративните ресурси и да си разменя някоя и друга реплика с колегите в офиса в София.

Съботата беше препълнена с тичане – сменях свещи и въздушен филтър на колата, че им беше време, запълних най-накрая пукнатината в бронята си с черен силкон и пребоядисах с черно цялата пластмаса, оправих тапицерията на вратите и купих две анатомични предни седалки за да предпазя оригиналната тапицерия колкото може. Успях да си напазарувам дори прахосмукачка от Техномаркет.

Днес по обяд се засилихме с Пейо към София и даже пообмислихме как мога да си начеша крастата с идеята ми да съдя община Пловдив. С амбицията след евентуален успех да бъде публикувано step-by-step howto как и другите да го направят. Стига с това преклонение пред всякакъв държавен/данъчен/общински рекет!

Появихме се в София още в ранния следобед и беше живо престъпление да не се поразходи човек. Разтоварих багажа, звъннах на Григи, оставих колата до Александър Невски и се поразходих до Славейков и НДК. После побъбрихме за нещата от живота на чаша бира в градинката пред театъра.

Преди малко възстанових и архива на linux.gyuvet.ch, който Павката ми прати в петък.

Все пак новата прахосмукачка влезе в действие още тази вечер. Почистих стаята, хола и терасата, която беше окаяна след почти едногодишното и предназначение за server room. Доволен съм. Завъртях и кранчетата на парното на нула – стига вече зимни настроения и очаквания.

[status offline: off]

Накратко за Йовко Ламбрев

ИТ и Интернет експерт, предприемач, блогър и фотограф от Пловдив. Фен на WordPress, книгите и музиката. Вярва, че можем да направим света по-добър.

  1. Може ли малко повече информация относно това за какво смяташ да съдиш милата ми, ‘родна’ община? Ако предпочетеш, може и по мейл… ?

    Звучи ми много интересно!

    Отговор

  2. За няколко неща, подробности ще последват скоро. Но понеже за този кмет и този общински съвет съм гласувал лично точно два пъти, а освен шадраванчета на центъра полезност друга не съм видял смятам да приема някои несправедливости твърде лично, каквито всъщност са.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *